Ana sayfa Dizi Haberleri Gülcemal dizisine yurt dışı desteği artıyor, final endişesi bitmek bilmiyor!

Gülcemal dizisine yurt dışı desteği artıyor, final endişesi bitmek bilmiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizileri arasında özellikle yurt dışındaki izleyicilerin Gülcemal dizisine yönelik güçlü bir sahiplenme sergilediklerini görmekteyiz. Sosyal medyaya yansıyan, yabancı dizi hayranlarının ilgisini çeken içerikler arasında Gülcemal ön plana çıkmaya başladı.

Murat Ünalmış ile Melis Sezen ikilisinin başrolünde yer aldığı bu güçlü dram dizisinin en büyük handikapı ise düşük gelmekte olan reytingleri. Fox TV’nin daha iyi reytingler elde etmesini beklemesine rağmen Gülcemal dizisi, başladığı günden bu yana çok iyi bir reyting sınavı veremedi. Dizinin 4 Mayıs perşembe akşamı yayınlanan 4. bölümünün ABC1 grubunda iyi çıkış yakalaması ve 4’lü oranlara yaklaşması önemli bir gelişme ama yeterli değil.  Hem tüm kişiler hem de AB gruplarında da dizinin 4’lü reytinglerin üzerine çıkması önem taşıyor.

Yine de izleyicilerin büyük ilgisini gören ve sosyal medyada da çok konuşulan Gülcemal dizisi, her yeni bölümünde biraz daha tutkulu izleyici kitlesi oluşturuyor. Özellikle de yabancı dizi hayranlarının Gülcemal projesine özel bir ilgisinin başladığını ve sosyal medya ortamında da yaptıkları binlerce yorum ve paylaşım ile bu ilgiyi ortaya koyduklarını söyleyebiliriz.

Twitter ortamında diziyle ilgili sürekli paylaşımda bulunan Türk dizisinin yurt dışındaki hayranları, youtube ortamında paylaşılan videolara da büyük ilgi gösteriyor. İki başrol oyuncusunun uyumunu beğenen, hikayeyi öven, ayrıca dizinin sahnelerinden kısa videolar paylaşarak yorumlarda bulunlar artıyor.

Gülcemal dizisinin yabancı dizi hayranlarından bu kadar ilgi görmeye başlaması ve bunun son haftalarda iyice artış sergilemesi, yurt dışı satışlarını da çok olumlu etkileyebilir.

Ancak izleyicilerin en büyük endişesi ise sezon sonunda final kararı alınması. 3’lü oranlarda gelen reytingler bu yapımın ikinci sezona taşınması için yeterli olmayacak gibi gözüküyor.

Fox TV’nin yeterince tanıtım yapmadığını, dizinin yayılabilmesi için daha geniş kitlelere duyurulması gerektiğini düşünen sadık izleyici kitlesi, endişeli bir bekleyiş içinde.

6. yeni bölümü ile 11 Mayıs perşembe akşamı izleyicilerle bir kez daha buluşacak olan dizi için, Mayıs ayı içinde elde edelecek reyting artışının çok olumlu katkısı olabilir.

Ancak dizinin 4 ve üzeri reytinglere ulaşamaması her zaman bir final riski ile karşı karşıya gelmesine neden olacaktır.