Ana sayfa Dizi Haberleri Gülperi dizisi ‘senarist nasıl işi berbat eder’ işte onu anlatıyor!

Gülperi dizisi ‘senarist nasıl işi berbat eder’ işte onu anlatıyor!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

14 Eylül Cuma günü ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkan Gülperi dizisi, aldığı reytingler ile beklentilerin biraz altında kaldı. Ancak elde edilen sonuç yine de başarılıydı.

Gülperi dizisinde Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen başrolde yer alıyor.

Diziye yönelik eleştiriler ise sosyal medya ortamında yoğun bir şekilde sürüyor.

Diziyle ilgili en önemli eleştiri ise hikayedeki boşluklar ve bu boşlukları izleyicinin kendisinin doldurması zorunluluğu…

Milliyet Blog’da yazan bibaksana mahreçli yazarın dizinin senaryo ekibiyle ilgili ciddi itirazları var.

“Boşluklar o kadar çoktu ki, kendi adıma dizide gerçekleşen her olaya mantıklı bir neden bulmaya çalışarak izlemek zorunda kaldım” ifadesini kullanan yazar, senaristlerin sanki izleyicileri senarist yapma çabasında olduklarını belirterek güçlü bir eleştiri yaptı.

Diziyi takip edenlerin en ciddi eleştirisi neden sonuç ilişkilerinin yeterli şekilde anlatılamaması oldu.

Hikayede bırakılan boşlukları izleyiciler kendi kendilerine doldurmak durumunda kaldı.

Gülperi, tecavüzden kurtulmak için kocasının kardeşini bıçakladı. Gülperi ceza aldı ama tecavüze yeltenen kayın birader ise ceza almadan kurtuldu. İşte bu durum da sosyal medyada eleştirilere sebep oldu.

Dizi, Gazianteplileri de ikiye bölmüş durumda. Bu tecavüz olayının Antep’e zarar verdiğini düşünenler sosyal medyada mesajlarıyla duruma tepki gösterdi. Şehrin imajının zedelendiği görüşündeki tepkili izleyiciler dizinin kaldırılması gerektiğini sosyal medyada kampanyaya çevirme çabasında…