Ana sayfa Dizi Haberleri Gülperi dizisinden Karadayı dizisine göndermeleri farkettiniz mi?

Gülperi dizisinden Karadayı dizisine göndermeleri farkettiniz mi?

tarafından ker_def
Dün akşam (14 Eylül) ilk bölümüyle ekrana gelen Show TV’nin yeni dizisi Gülperi’yi izleyenler, Karadayı dizisini hatırlatan isimleri duyunca ekran başında gülümsedi.

Bergüzar Korel ve Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünde oynadığı ve ekrana damgasını vuran dizilerden olan Karadayı’ya gönderme yapılan sahneler dikkat çekti.

Tims&B imzalı Cem Karcı’nın yönettiği dizide, Nurgül Yeşilçay kayınpederi tarafından kendisinden koparılan çocuklarını almak için hukuk mücadelesi veren Gülperi Çetin karakterine hayat veriyor.

Ekim ayında “Müslüm” filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Timuçin Esen’i de Avukat Kadir Aydın karakteriyle ekrana döndüren diziyi usta kalemler Sema Ergenekon ile Eylem Canpolat yazıyor. Fatma Girik’li “Gülsüm Ana” filminden yola çıkarak yepyeni bir hikâye oluşturan iki başarılı senarist, “Gülperi”de yine kendilerinin yazdığı unutulmaz dizi “Karadayı”ya da gönderme yaptı.
Gülperi dizisinden Karadayı dizisine göndermeleri farkettiniz mi? 7

Gülperi’nin Gaziantep’teki mahkeme sahnelerinde görev alan hakimenin adı “Karadayı”da Bergüzar Korel’in hayat verdiği karakterden dolayı “Hakime Feride” konuldu. Dizinin 3. bölümünde görev alan avukat Kadir’in savcı arkadaşının adı da yine “Karadayı”da Yurdaer Okur’un canlandırdığı rolün adı olan “Savcı Turgut” oldu. Sema Ergekon ile Eylem Canpolat daha önce yazdıkları projelerde de karakter adlarıyla benzer göndermeleri yapmıştı. (Medyatava)