Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Gülsim Ali İlhan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Gülsim Ali İlhan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Gülsim Ali İlhan, 18 Şubat 1995 tarihinde Bulgaristan’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusudur.

Adı: Gülsim Ali İlhan
Doğum Tarihi: 18 Şubat 1995
Doğum Yeri: Bulgaristan
Boyu: 1.76 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Yeşil
Instagram: https://www.instagram.com/gyulsim/

Gülsim Ali İlhan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Bulgaristan’ın en büyük 5. şehri Rusçuk’da doğdu. Bulgaristan’da yaşayan Türk bir ailenin kızıdır. “Ben Türk bir ailenin kızıyım Türkçe’yi zaten biliyordum fakat bizim oralarda bazı kelimeler, ifadeler ve söylenişler arasında farklar vardır. Türkiye’de doğup büyüyen biri gibi konuşmayı dizilerden öğrendim.  Şöyle bir düşününce çocukken seyrettiklerim arasında ilk aklıma gelen diziler Dudaktan Kalbe, Gümüş ve Unutulmaz dizileri var.”

Çocukluk yılları: Çocukluk yıllarını Bulgaristan’da geçirdi. 2009 yılında henüz 14 yaşındayken Bulgaristan’daki süper model yarışmasına katılarak birinci seçildi. Aynı yıl Brezilya’da düzenlenen Ford Models Of The World Yarışması’nda Bulgaristan’ı temsil etti. Gayet iyi Türkçe bilgisinin yanı sıra iyi derecede Bulgarca, Türkçe, İngilizce ve Japonca dillerini biliyor. 16 yaşında oyunculuk hayalini gerçekleştirebilmek için Türkiye’ye geldi. Sonrasında Başkent İletişim Akademisi’nde temel oyunculuk ve diksiyon üzerine eğitimler aldı ve dizilerde yer almaya başladı. “Çocukken Türkiye benim için kaf dağının ardındaki peri padişahının ülkesi gibiydi. Çocukluğumda, hayalini kurduğum her şey oradaydı ve büyüdükçe aşkım da büyüdü. O dağı aşıp buraya varmak hiç de kolay olmadı ama sonunda vardım, çocukluk hayallerimin geçtiği yer olan anavatanıma, ülkeme, İstanbul’a. O kadar çok seviyorum ki yıllardır burada yaşıyor olmama rağmen ilk günkü gibi heyecan duyuyorum. İlk geldiğim zamanlarda hissettiğim bu kocaman şehirde küçücük olmanın verdiği korku, artık biliyor olmanın getirdiği rahatlıkla daha büyük bir aşka dönüştü içimde. Bazen bazı sebeplerden dolayı biraz uzak kalsam trafiğini bile özlediğimi hissediyorum için için.”

Eğitim hayatı: Başkent İletişim Akademisi’nde oyunculuk ve diksiyon eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2012 yılında ‘Son Yaz Balkanlar 1912’ dizisinde canlandırdığı ‘Ayşe’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hanım Köylü’ dizisinde canlandırdığı ‘İlkgün’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Gülsim Ali İlhan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Bulgaristan’da doğup büyümenin kendisine bazı konularda farklı iki bakış açısı kattığını düşünüyor. “Oradan, çocukluğumdan çok fazla arkadaşım var, oranın kültürü, yaşayışı örf ve adetleri bizimkinden farklı, o yüzden bazen bir olayı bir konuyu değerlendirmeye çalışırken birbirinden farklı iki bakış açısına sahip olabiliyorum. Bu da kimi zaman avantaj kimi zaman da dezavantaj oluyor.”

Düşünce yapısı: “Yaşadığımız dönemde, gerçek hayat maalesef klavyelerin arkasında kayboldu. İnsanlar oldukları gibi değil de, olmak istedikleri kişilermiş gibi yazıp çizmeye başladılar kendileri hakkında ve gerçekliklerini yitirdiler. Bu sebeple gerçek olan bir şeyle karşılaştığımızda duygulanır olduk. Eskiden sevinci de hüznü de paylaşmak için bir araya gelirdik şimdiyse bulunduğumuz ortamdan sosyal medyada bir paylaşım yapmakla yetinir olduk maalesef. Güzellik kavramı herkes için farklı. Şahsen zaman zaman aynaya baktığımda kendimi beğenmediğim veya kusurlarımı gördüğüm anlar olur. Ben insanın güzelliğinin içinde saklı olduğuna inananlardanım. Dış güzellik geçicidir zamanla yok olup gider, ama iç güzellik daimi. Yaşlanmaz, kırışmaz, zamana meydan okur.”

Mutluluk kaynağı: Çocukken, Bulgaristan’da izleyip çok sevdiği Türk oyuncularla şimdilerde birlikte rol alıyor olmak en büyük mutluluk kaynaklarından biri. “Ufak bir kızdım izlediğimde, bana çok ulaşılmaz ve uzaktılar ama hayat öyle sürprizlerle dolu ki gün geldi aralarından bazılarıyla birlikte çalışma fırsatım bile oldu. Tıpkı bir rüyanın içinde yaşamak gibi gerçekten çok güzel bir his.”

Hayata bakışı: . Küçük yaştan itibaren hayallerinin peşinden koşmayı öğrendiğini, asla vazgeçmediğini ve pes etmediğini belirtiyor. “Doğup büyüdüğüm Rusçuk- İstanbul arasındaki 569 km’yi 10 yılda koştum. Zaman zaman oturup beklediğim de oldu, bazı şeylerin rayına oturması için. Önce okulu bitirmeyi bekledim. Türk olmamıza rağmen Bulgaristan’da doğup büyüdüğüm için aksanım vardı, onu düzeltmem zaman aldı ama hiç pes etmedim, çok çalıştım. Oturup ağladığım da oldu ama her seferinde gözyaşımı silip koşmaya devam ettim. O yüzden ne zaman benden hayatla ilgili bir tavsiye isteseler hep aynı şeyi söylerim: ‘Her ne olursa olsun, hayallerinin peşinde koşmaktan vazgeçme, takılıp düşsen de kalk ve koşmaya devam et.’”

Gülsim Ali İlhan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

İş hayatına bakışı: Şimdiye kadar yer aldığı projelerin hepsinin onda ayrı bir yeri var. “Her karakteri ve canlandırdığım hikâyeyi çok severek ve isteyerek oynadım. Ayırt etmek gerçekten zor. Sinema sektörü şu an tüm bu yaşadıklarımızdan dolayı ne yazık ki pek mümkün görünmüyor bunun farkındayım. Ama dijitalde değişik bir projede yer almak isterim. “

Kariyer planı: Bugüne kadar çoğunlukla dönem dizilerinde rol aldı. Dönem dizilerine büyük hayranlık duyuyor. “Dönem filmlerine ve dizilerine hayranım. Çok seviyorum dönem işlerini, tekrar yaşamamızın mümkün olmadığı o dünyayı izlemeyi ve içinde olmayı çok seviyorum. Kostümler, dekorlar, eşyalar beni alıp bambaşka bir zamana götürüyor. O zamanda yaşadığımı hayal ediyorum. O büyülü atmosfer beni cezbediyor. Kariyerim için özellikle tercih ettiğim bir şey değil, kısmet böyleymiş desek daha doğru olur.”

Gelecek Hayali:  Güçlü bir kadın kahraman hikâyesinin anlatıldığı bir yapımda rol almak istiyor. “ Bugüne dek kariyerim için tek bir isteğim ve hedefim oldu, o da, nasıl bir hikâyenin içinde yer alırsam alayım insanların canlandırdığım karakterlere inanmalarını, onları sevmelerini ve benimsemelerini istedim. Hepsi bu.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2012 -Son Yaz – Balkanlar 1912/     Ayşe

2015- Son Çıkış/ Ege

2016- Seddülbahir 32 Saat / Zeliha

2016-Hanım Köylü/ İlkgün

2016/ 2018- Diriliş Ertuğrul/ Aslıhan Hatun

2019- Yüzleşme   / Ayşegül

2019/ 2020- Payitaht Abdülhamid/ Gülcemal

2020- Gönül Dağı/ Dilek