Ana sayfa Dizi Arşivi Gümüş Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Gümüş Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Gümüş, yönetmenliğini Tarık Alpagut ile Kemal Uzun’un yaptığı, 2005 yılında Kalan D’de yayınlanan dram ve romantik türdeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ile Songül Öden’in oynadığı dizi yayınlandığı dönemde reyting rekorları kırdı.

Toplam 100 bölüm olarak çekilen Gümüş dizisi, Ortadoğu’ya satışı yapılan ilk Türk dizisi oldu. Yapım o kadar çok ilgi gördü ki, ardından birçok Türk dizisi de Arap coğrafyasında geniş bir izleyici kitlesine ulaştırıldı. Toplam 100 bölümden oluşan dizi, Gümüş ve Mehmet Şadoğlu çiftinin yaşamları ve ailelerinin hayatlarını konu almaktadır.

Gümüş Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:

Kanal: Kanal D
Yapımcı: D Yapım
Türü: Dram-Romantik
Yayın Tarihi: 20 Ocak 2005/ 16 Haziran 2007
Mekan: İstanbul
Süresi: 120 dakika
Başrol: Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden, Ekrem Bora.
Oyuncular: Güngör Bayrak, Funda İlhan, Ayça Varlıer, Serdar Orçin, Kayra Simur, Laçin Ceylan, Sevinç Gürsen Akyıldız, Kamil Güler, Soydan Soydas, Ayla Arslancan, Tarık Ünlüoğlu, Sema Mumcu, Türkan Kılıç, Barış Bağcı, Cüneyt Çalışkur, Alper Düzen, Hilal Uysun, Barış Hayat, Burak Yavas, Kamil Güler, Uğur Aslan, Yeliz Başlangiç, Emre Karayel, Tayfun Eraslan, Hikmet Karagöz, Elif Aksar, Cansın Özyosun, Faik Ergen, Murat Onuk, Füsun Erbulak, Zuhal Tasar Gökhan, Erdal Cindoruk, Göktug Alpasar, Yonca Oskay, Meltem Ören, Dilek Serbest, Murat Akdağ, Çiğdem Batur.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Facebook: https://tr-tr.facebook.com/gumus.dizi
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=_s09VSCEvSo
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/gumus

TÜM HABERLER:

Gümüş dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın… 

GENEL İZLENİM:

Güçlü oyuncu kadrosuyla yayınlandığı dönemde izleyiciden büyük bir ilgi gören Gümüş dizisi görkemli bir hayatı ve büyük bir aşkı konu alıyor. İlk başrol deneyimini Gümüş dizisi ile yaşayan ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’da Gümüş’ten sonra şöhret basamaklarını hızla tırmanmaya başladı.

HİKAYESİ:

Gümüş’ün hayatı, Mehmet Fikri’den telefonla aldığı bir haberle değişir. Köklü bir aile olan Şadoğulları, oğulları Mehmet’e Gümüş’ü eş olarak seçmiştir. Gümüş, çocukluktan beri aşık olduğu Mehmet’in karısı olacaktır. Gümüş, gelin olmak için hiç görmediği İstanbul’un yollarına düşer.
Mehmet ise bir yıl önce ailesinin evlenmesine karşı çıktığı altı yıllık aşkı Nihan’ı kendisinin neden olduğuna inandığı korkunç bir kazaya kurban vererek hayata küser. Aşka, sevgiye kalbinin kapılarını sımsıkı kapatan Mehmet, acısını unutmak için serseri bir hayat yaşamaya başlar. Mehmet’i yaşadığı bu sefil hayattan dedesi Mehmet Fikri çıkarır. Mehmet’in bir gece girdiği kavga dedesinin onun için hazırladığı planları hızlandırır. Mehmet bundan böyle dedesinin onun için kurgulayacağı hayatı yaşamayı kabul eder. Bunun içinde taşralı Gümüş ile evlenmekte vardır.

Mehmet, Gümüş ile evlenmeye mecbur kalır. Mehmet, bir kez kaçarak nikáhtan vazgeçmeye kalkışmış ve bu skandal babasının kalp krizi geçirmesine ve evlilik haberini alamadan ölümüne neden olmuştur. İnandığı masalın kıyısında öylece kalan Gümüş kocasının bu tavrına anlayışlı davranır.

Gümüş Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER:

Oyuncular – Karakterler…

Kıvanç Tatlıtuğ (Mehmet Şadoğlu)
Songül Öden (Gümüş Şadoğlu)
Ekrem Bora (Mehmet Fikri)
Güngör Bayrak (Şeref Şadoğlu)
Funda İlhan (Esra)
Ayça Varlıer (Pınar)
Serdar Orçin (Onur)
Kayra Simur (Defne)
Laçin Ceylan (Gülsün)
Sevinç Gürsen Akyıldız (Bahar)
Kamil Güler (Gökhan)
Soydan Soydas (Berk)
Ayla Arslancan (Safiye)
Tarık Ünlüoğlu (Tarık)
Sema Mumcu (Tuğçe)
Türkan Kılıç (Zeynep)
Barış Bağcı (Emir)
Cüneyt Çalışkur (Ahmet)
Alper Düzen
Hilal Uysun (Nihan)
Barış Hayat (İlker)
Burak Yavas (Mehmet Can)
Kamil Güler (Gökhan)
Uğur Aslan (Orhan)
Yeliz Başlangiç (Rukiye)
Emre Karayel (Engin)
Tayfun Eraslan (Levent)
Hikmet Karagöz (Osman)
Elif Aksar (Kader)
Cansın Özyosun (Didem)
Faik Ergen (Berk II)
Murat Onuk (Cihan)
Füsun Erbulak (Dilruba)
Zuhal Tasar Gökhan (Billur)
Erdal Cindoruk (Kenan)
Göktug Alpasar (Selim)
Yonca Oskay (Nilüfer)
Meltem Ören (Beril)
Dilek Serbest (Derin)
Murat Akdağ (Köylü)
Çiğdem Batur (Dilek)

MEKANLAR:

Yayınlandığı dönemde izleyiciler tarafından en çok merak edilen konu Gümüş dizisinin çekildiği tarihi yalı oldu. Dizi çekimleri Üsküdar Kandilli Göksu Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı Tarihi Abud Efendi Yalısı’nda gerçekleştirildi.
Yayınlandığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören Gümüş dizisinin çekimlerinin yapıldığı ve 3 yılda milyonlarca dizi hayranının da rüyalarını süsleyen yalının çok ilginç bir hikayesi var.

1853’te dönemin ünlü ailesi Altunizadelerden Necip Efendi tarafından, Ermeni mimar Karabet Amıra Balyan’a yaptırılan yalı, eski kayıtlara göre 270 metrekarelik alana oturuyor ve 1130 bahçesi var. Yalının satışını üstlenen emlak şirketinin internet sitesindeki bilgilere göre, gayrimenkulün brüt kullanım alanı 2 bin metrekare. Dolmabahçe Sarayı’nın planı örnek alınarak yapılan yalıyı; Necip Bey’den Baron Vandoeuvre aldı. Baron Vandoeuvre da yalıyı; Sultan II. Hamid devrinde Ticaret Odası, Harbiye Nezareti Mubayaa Komisyonu ve Şirketi Hayriye reislikleri de yapan Mehmet Abud Efendi’ye sattı. Abud Efendi, yalıyı eşine hediye etti. Tarihi yalı, mükemmel bir plan orjinalliğine sahip ve Boğaziçi’nin geçen yüzyıldan kalan ender yapılarından.

Gümüş Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

JENERİK:

Yayınlandığı dönemde fenomen olan ve etkileri uzun bir süre devam eden Gümüş dizisinin jenerik müziği de izleyiciler tarafından çok sevildi.

TÜM BÖLÜMLER:

Gümüş dizisi Kanal D ekranlarında 20 Ocak 2005 tarihinde yayınlanmaya başladı, 3 sezondan oluşan ve 100 bölüm yayınlanan dizi 16 Haziran 2007 tarihinde ekranlara veda etti.

Dizinin yayınlanmış tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Gümüş dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler de youtube kanalından izlenebilir. Aşağıda bu video kliplerden bazılarını bulabilirsiniz.

Aslı Güngör/ Kalp Kalbe Karşı şarkısı

Gümüş- Mehmet Devlerin Aşkı

ETKİLİ SAHNELER

Gümüş dizisinin etkileyici sahnelerinden bazılarını sizler için derledik.

Gümüş ile Mehmet Aşk tazeliyor

Gümüş ve Mehmet’in Kavga Sahneleri

Mehmet Gümüş’e İkinci kez evlenme teklif etti

DÜNYA’DA GÜMÜŞ ETKİSİ

Gümüş dizisi Türk dizilerinin Suudi Arabistan serüvenini başlatan ilk Türk dizisi oldu. Türkiye’de reyting rekorları kıran Gümüş, ilk kez 2007 yılında Suudi izleyicileriyle buluşmuştu. Ülkede tartışmalara yol açan dizi, vatandaşlar ve din adamlarını karşı karşıya getirmişti. Yüksek Ulema Konseyi adına konuşan müftü Abdülaziz El Şeyh, ‘Bu tür dizileri yayınlayan kanallar Allah’a ve Hz. Muhammed’e savaş açmıştır’ demişti. Tartışma uluslararası basında da gündem olmuştu.

Associated Press’e konuşan 24 yaşındaki Ürdünlü bir kadın, okulunu bitirir bitirmez evlendiğini, dizinin kendisine ‘iş bulmak ve çalışmak’ konusunda ilham verdiğini söylemişti. Bazı giyim mağazaları dizideki karakterlerin kıyafetlerini satmaya başlamış, çok sayıda Suudi turist Gümüş’ün çekildiği mekânları görmek için İstanbul’a gelmişti. Gümüş dizisi, Suudi Arabistan dışında Bulgaristan ve Pakistan’da da oldukça fazla sevildi.

Gümüş Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

GÜMÜŞ’E ARAP ÜLKELERİNDE SANSÜR UYGULANDI

Gümüş dizisi Arap ülkelerinde Nur adıyla yayınlandı. Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı karakter ise Muhammed adıyla ekranlara geldi.

Mısırlı yapım şirketi Sama’nın, gösterildiği Arap ülkelerinde son derece popüler olan Gümüş dizisinin Arap ülkelerindeki seyircilerin ‘dini hassasiyetlerini’ göz önüne alarak ‘çiftlerin fazla samimi göründüğü’ sahneleri makasladığı belirtildi. Arap seyirciler ise dizideki gelenek ve görenekleri kendilerininkine yakın bulduklarından dolayı diziyi çok sevdiklerini söylüyor.

AFP, Gümüş dizisinin ‘İslamiyet karşıtı’ olduğunu iddia eden Suudi Arabistan Başmüftüsü Şeyh Abdülaziz el Şeyh’in sözlerine ithafta bulunarak, ‘Tahrip edici Türk dizisi Arap dünyasında fırtınalar estiriyor’ başlığıyla abonelerine duyurduğu haberde, Gümüş dizisinin müftünün fetvasına rağmen popülaritesini koruduğunu yazdı.

Milyonlarca Arap’ın diziyi seyrettiğine dikkat çeken AFP, Mısırlı bir izleyicinin “Nur’u çok seviyoruz, çünkü Amerikan dizileri kadar büyüleyici. Ama aynı zamanda dizideki aile Müslüman ve bizle aynı gelenek ve göreneklere sahipler, dolayısıyla da kendimizi onlara daha yakın buluyoruz’ sözlerine de yer verdi.