Ana sayfa TV Programları Gündüz Gece İzle – Çankırı | 3 Kasım 2018

Gündüz Gece İzle – Çankırı | 3 Kasım 2018

tarafından ker_def

Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece izleyicisini gezdiriyor. Gündüz Gece, bu hafta köklü tarihiyle Çankırı’dan izleyici karşısına çıktı. Videodan 3 Kasım Cumartesi günü ekrana gelen Çankırı bölümünü izleyebilirsiniz.

Anadolu’nun keşfedilmeyi bekleyen köşeleri Kürşat’ın neşe dolu sunumuyla Gündüz Gece’de izleyiciyle buluşuyor. Gündüz Gece bu hafta İç Anadolu’nun köklü illerinden Çankırı’yı karış karış dolaşacak. Gündüz Gece ekibi Çankırı’da ilk olarak efsanelere konu olan asker balıklarını görmeye gitti. Kurtuluş Savaşı sırasında kaybolan balıklar savaş bittiğinde üzerlerindeki yaralarla yeniden ortaya çıktıkları için asker balıklar olarak anılmaya başlanan balıkların hikayesini dinleyen Kürşat çok etkilendi. Kürşat daha sonra keşkek döven köylüleri görünce soluğu onların yanında aldı. Köylülerle birlikte kahkaha dolu bir sohbete dalan Kürşat keşkek kazanının başına geçti. Karnını doyurduktan sonra dolaşmaya devam eden Kürşat halı yıkayan kadınları görünce onlara yardım etti.

Gündüz Gece ekibi Çankırı’da son olarak köylülerle birlikte toplanıp sazlı sözlü bir eğlenceye katıldı. Kürşat’ın kalplere işleyen türküleri kah duygulandırdı kah neşelendirdi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 22:20’de Kanal 7’de…