Ana sayfa Sinema Gürbey İleri’nin başrolünde oynadığı ‘Ali’ filminin galasında gözyaşları sel oldu

Gürbey İleri’nin başrolünde oynadığı ‘Ali’ filminin galasında gözyaşları sel oldu

tarafından zk zk

Gerçek bir hikayeden esinlenilen film, izleyenleri koltuklarına çiviledi…

‘ALİ’NİN GALASI YAPILDI GÖZYAŞLARI SEL OLDU!

Yılın en dokunaklı hikayesiyle ‘Ali’ filmi Kanyon AVM Cinemaximum Sinemaları’nda gala yaptı, izlyenler salonu gözyaşlarıyla terketti. Gerçek bir hikayeden esinlenilerek yazılan çarpıcı hikaye, deyim yerindeyse tüm gala davetlilerini koltuklarına çiviledi. Film, finalde uzun uzun alkışlanırken izleyenler salonları ıslak gözler ve cevap vermesi çok ama çok zor bir soruyla terk etti; “Sen olsan ne yapardın?”.

Gürbey İleri'nin başrolünde oynadığı 'Ali' filminin galasında gözyaşları sel oldu 8

FİLM ÇIKIŞINDA RÖPORTAJ VEREMEDİLER

Oğullarının amansız bir hastalık, mide kanseriyle mücadelesinde hayat, bir babayı öyle bir zor karar vermeye itiyor ki…Babanın verdiği bu can alıcı karar izleyenlerin yüreklerinde zor bir vicdan muhasebesine sebep oldu. Film çıkışında röportaj veren davetliler konuşmakta güçlük çekti.

Film gösteriminden hemen önce basınla bir araya gelen film ekibi film çekimleri boyunca sette çok hüzünlü bir havanın hakim olduğunu ve zaman zaman çekimlere ara vermek zorunda kaldıklarını söylediler. Basın toplantısına filmin yönetmeni Ramazan Özer, senaristi Gurbet Gurur Cantürk ve oyuncular Gürbey İleri (Ali), Karel Gürtekin (Aslı), Hakan Meriçliler (Cemil), Semra Dinçer (Gülizar), Köksal Engür (Cevdet), Baran Şükrü Babacan (Mustafa), Tolga Canbeyli (Sefa), Yiğit Alp Karadayı (Mürsel), Seyhan Arman (Lütfiye) katıldı.

Gürbey İleri'nin başrolünde oynadığı 'Ali' filminin galasında gözyaşları sel oldu 9

Gürbey İleri: “Çok samimi ve çok gerçek bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Film, kansere yakalanmış bir çocuğun yaşadığı çaresizliğini anlatıyor. Umut var mı sorusuna cevap vermek gerekirse bu filmde; her şeyi öylesine çok çabuk tükettiğimiz bir devirde yaşıyoruz ki, karşı taraftan bir beklenti olmadan değer vermeyi unuttuk. Sevgiyi unuttuk. Filmimiz ailemizin, sevdiklerimizin, sağlığımızın kıymetini bimemiz gerektiğini tekrardan hatırlatacaktır diye düşünüyorum.”

“BU FİLM GERÇEĞİN KENDİSİNDEN DAHA GERÇEK”

Hakan Meriçliler: “Bu film gerçekten daha gerçek! Birazdan ben de ilk defa seyretmiş olacağım filmi ama şunu söyleyebilirim ki, bu filmde olduğum her ana kefilim. Böyle filmlerde sadece oynamak yetmez, çok daha başka unsurlar da gerekli. Bu anlamda filme tam anlamıyla kefilim.”

Karel Gürtekin: “İnsanların bu filme geldikten sonra sevdiklerine sıkı sıkı sarılacaklarını, onları biraz daha sahipleneceklerini düşünüyorum. Biz filmi çekerken gerçekten çok duygulandık. Türkiye’de, belki şu son dönemdeki, en iyi dram filmlerden bir tanesi olduğunu söyleyebilirim.”

“SEYİRCİYİ ŞAHANE BİR FİLM BEKLİYOR”

Semra Dinçer: “Bu filmin farklılığı, gerçek ve yaşanmış bir hikaye olmasıydı. Seyirciyi şahane bir film bekliyor.”

Senaryosu Gurbet Gurur Cantürk’e ait olan filmin yönetmenliğini Ramazan Özer üstleniyor. Efektif Sanat Fatih Gürler’in yapımcılığını üstlendiği ‘Ali’ 22 Mart’ta da tüm Türkiye’yi ağlatacak.