Ana sayfa Dizi Haberleri Hakan:Muhafız dizisini yabancılar sahipleniyor, Türkler eleştiriyor!

Hakan:Muhafız dizisini yabancılar sahipleniyor, Türkler eleştiriyor!

tarafından ker_def
Hakan:Muhafız dizisini yabancılar sahipleniyor, Türkler eleştiriyor!

14 Aralık’ta izleyicilerle buluşan Hakan Muhafız dizisine Türk izleyicilerden ciddi eleştiriler gelirken, yabancı yorumcular dizinin izlenmesi gereken bir yapım olduğu fikrinde.

Başroldeki Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Ayça Ayşin Turan, Mehmet Kurtuluş ve Okan Yalabık’ın yer aldığı ingilizce olarak The Protector adı verilen, Türkçe’de ise Hakan:Muhafız olarak isimlendirilen dizi hakkında birçok yorum yapılmakta.

TÜRK İZLEYİCİLER ELEŞTİRİYOR

Dizinin 1. sezonu Netflix’te izleyicilerle buluştu. Ancak eleştirilerin ardı arkası kesilmedi. Türk izleyiciler sosyal medya ortamında hem diziyi hem de başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy’u ciddi şekilde eleştirmekte.

Tüm sinema filmlerinin ve televizyon dizilerinin içeriklerini barındıran veri tabanı IMDB tarafından 9,2 puan ile listeye giren Hakan:Muhafız daha sonra 8 puana kadar geriledi.

KELLER DİZİYİ BEĞENDİ

New York Times, Slate, Salon, Vanity Fair ve Playboy gibi yayınlar için televizyon eleştirileri yazan Keller, dizinin izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Hakan:Muhafız dizisini beğendiğini ve ilk bölümünün izleyicileri adeta içine çektiğini anlatan Keller, dizinina modern İstanbul’da geçen tarihi bir savaş fikri olması nedeniyle de ilgi çekici olduğunu dile getirmekte.

Keller, dizinin ilk bölümünün son yıllarda izlediği çoğu dizinin aksine hikayenin makul bir şekilde ilerlemesini sağlayan bir hızda başladığını vurguluyor.

İSPANYA’DA İLGİ BÜYÜK

BBC’de yar alan habere göre de İspanyolca yayın yapan haber kuruluşlarının Türk yapımı diziye büyük bir ilgisi var.

Latin Amerika başta olmak üzere İspanyolca konuşan ülkelerde Türk dizileri son yıllarda çok fazla izleniyor.

İspanya’nın günlük gazetelerinde olan La Vanguardia, dizinin yayına girmesini ‘Yılın en çok beklenen yapımlarından biri sonunda başladı’ diyerek duyurdu.

Yine İspanya’nın bir diğer günlük gazetelerinden olan Público’da diziyle ilgili bir eleştiri yayımlayan gazeteci María José Arias, dizinin senaryosunun yüzde yüz orijinal olmadığını ve diğer süper kahraman hikayeleriyle benzerlikler taşıdığını söylüyor.

Ancak Arias’a göre buna rağmen dizinin hikayesi, karakterlerin aldığı farklı dönemeçler ve karizmatik bir karakter olan Hakan sayesinde izlemesi ilginç bir hal alıyor.

Hakan:Muhafız dizisini yabancılar sahipleniyor, Türkler eleştiriyor! 7

2. SEZONU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Cumhuriyet gazetesine konuşan Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikâyesi kitabının yazarı İpek Gökdel, “Ben romanımı emin ellere teslim edip kenarda bekledim” diye konuşmakta.

İpek Gökdel, “Doğrusu da buydu. Çünkü ilk Türk Netflix dizisinin senaryo ekibinde olsaydım, ilham olan romanın yazarı olarak hassaslaşabilirdim” dedi.

Serinin ikinci romanı “Kayıpbey Efsanesi”nin Ocak 2019’da raflarda olacağının bilgisini veren Gökdel, “Muhafız’ın ikinci sezonu ise çekildi ancak yayın tarihini sadece Netflix biliyor. Ben de merakla ikinci sezonu bekliyorum” ifadelerini kullandı.