Ana sayfa Sosyal Medya Halit Ergenç’e acımasızca vur, Şevval Sam’ı çaresiz bırak! Linç kültürü kurban arıyor!

Halit Ergenç’e acımasızca vur, Şevval Sam’ı çaresiz bırak! Linç kültürü kurban arıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de sosyal medyanın en kötü yanı insanları bir anda yerin dibine batırma ve bir anda da göklere çıkartma hali… Bu durumu hafta içinde Halit Ergenç ve Şevval Sam’a karşı yapılan paylaşımlarda net bir şekilde gördük.

Bergüzar Korel ile uzun yıllardır mutlu bir evlilik yürüten, 2 çocuğu olan, bir aile babası olarak da örnek bir görüntü sergileyen Halit Ergenç hakkında çok ağır sözler söylendi. Bunun nedeni ise ünlü oyuncunun arkadaşı Ozan Güven hakkındaki sözleriydi.

Aslında Halit Ergenç, toplum tarafından sevilen ve sayılan birisi. Sevgi ve saygıyı öne çıkartan bir ünlü… Verdiği babacan görüntü de onun halk tarafından çok sevilmesini sağladı. Ne oldu da bir anda Halit Ergenç’e karşı bir linç kampanyası başlatıldı?

Halit Ergenç'e acımasızca vur, Şevval Sam'ı çaresiz bırak! Linç kültürü kurban arıyor! 10

Ozan Güven ile Deniz Bulutsuz arasında neler yaşandığını kimse bilmiyor. Ama bir darp olayının olduğu da ortada… Yani Ozan Güven’i savunmak çok hatalı bir davranış. Halit Ergenç de bu hataya düştü ve Uçankuş’taki röportajında Ozan Güven tarafından olaya yaklaştı…

İşte tepkinin genel sebebi de buydu. Ozan Güven tarafından değil, toplum Deniz Bulutsuz tarafından olayı yorumluyordu… Halit Ergenç sonrasında hatalı konuştuğunu kabul etti ve özür diledi. Ancak bu durum bile linç edilmesine engel olamadı.

Halit Ergenç'e acımasızca vur, Şevval Sam'ı çaresiz bırak! Linç kültürü kurban arıyor! 11

Ünlü oyuncu, o kadar kariyer ve geçmişte yaşanmışlıklar bir yana bırakılarak adeta yerin dibine batırılma çabası ile karşı karşıya kaldı. Peki bu da bir şiddet değil mi? Peki bu da bir haksızlık ve linç kültürünün galip gelmesi durumu değil mi?

Benzer bir durumla bu sefer Şevval Sam karşılaştı. Ünlü oyuncunun şiddete ne kadar karşı olduğu, ne kadar sevgi ve saygıya inandığını bilmeyen yok. Yasak Elma dizisinde yaşanan Talat Bulut hakkındaki bir taciz iddiası karşısında ne kadar sert çıkışlar yaptığı, konunun mahkemeye kadar gittiğini de biliyoruz.

Halit Ergenç'e acımasızca vur, Şevval Sam'ı çaresiz bırak! Linç kültürü kurban arıyor! 12

Ancak Şevval Sam’ın Ozan Güven ve Halit Ergenç ile bir polemik yaratılacağını çok iyi bildiği soruya, sosyal medyadaki linç kültürünü besleyenlerin hoşuna gitmeyen saygılı sözleri de eleştirildi.

Şevval Sam ile Talat Bulut arasında 2 yıl önce yaşanan polemik aslında sette bir genç kadının tacize uğradığı iddiasının önüne geçmişti. Yani Şevval Sam’ın çıkışı kadın haklarını savunma noktasına değil, magazine malzeme vermesi sonucuna evrilmişti.

Ünlü oyuncu bu olaydan ders almış olacak ki, bu sefer ne Ozan Güven ne Halit Ergenç’e yönelik bir polemik yaratmak istemedi.

Halit Ergenç'e acımasızca vur, Şevval Sam'ı çaresiz bırak! Linç kültürü kurban arıyor! 13

Amacı kadına karşı şiddete karşı durmak, bunu duyurmak ve bunun konuşulmasını istemesiydi… Şevval Sam bu noktada kendi bakış açısıyla en doğrusunu yaptı.Ama ünlü oyuncunun insani açıdan doğru olarak bulunduğu nokta, linç kültürünü besleyecek sözlerle örtüşmediği için eleştirildi.

Ne yazık ki, sosyal medyanın geldiği nokta tam bir şuursuzluk hali… Hayatta kötüyü öne çıkartan ve yücelten bir noktaya doğru gidiyor.

Şevval Sam, bunun ne ilk ne de son kurbanı…

Aşağıdaki röportajda ünlü oyuncunun çaresizliğine bakar mısınız? Linç kültürünü beslememek için çabalıyor. Polemiklerin değil, kadına şiddetin konuşulmasını ve çözüm bulunmasını arzulayan bir noktada duruyor. Kimse ile polemik yaşamadan, kendi duruşunu anlatmak istiyor. Kadına şiddetin engellenmesi noktasında toplumu bilinçlendirmeye gayret ediyor.

Ama nafile… Linç kültürü her geçen gün büyüyor ve sosyal medya bunun merkezinde yer alıyor.

Şevval Sam ise tüm bu yaşanan toplumsal bozulmanın ortasında adeta çaresizce haykırıyor…