Ana sayfa Dizi Haberleri Hatice Aslan, Kenan İmirzalıoğlu’na ince mesaj yolladı!

Hatice Aslan, Kenan İmirzalıoğlu’na ince mesaj yolladı!

tarafından ker_def

mayıskraliçesi2

Hatice Aslan kimdir?

Hatice Aslan (eski soyadıyla Hatice Aslan Kaleli, d. 20 Şubat 1962, Sivas), Türk oyuncu. Ferhunde Hanımlar ve En Son Babalar Duyar dizileriyle, Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Üç Maymun filmindeki rolleriyle tanınır.

Sivas Lisesinde okudu. 1983’te Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı bitirdi. 1986’da İzmir Devlet Tiyatrosu’na girerek profesyonel oldu. Ardından Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev alan Aslan, bu dönemde Ankara’da çekilen ve çoğunlukla kendisi gibi Devlet Tiyatroları oyuncularının rol aldığı Ferhunde Hanımlar dizisinde, ailenin ortanca kızı Nejla’yı canlandırdı. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu’na geçen Aslan, Hürrem Sultan ve Kınalı Kar dizilerinin ardından beş sezon En Son Babalar Duyar dizisinde oynadı. Devlet Tiyatroları’nda ise, Ölümsüzler, Küçük Adam Ne Oldu Sana, Karacaoğlan, Müfettiş gibi oyunlarda rol aldı. En son Lale Devri dizisinde Zümrüt Taşkıran karakteriyle rol almıştır.

Nuri Bilge Ceylan’ın dördüncü uzun metrajlı filmi olan Üç Maymun’da baş kadın karakter Hacer’i canlandırdı. Bu, ilk sinema filmi oldu. Oyuncu bu rol için amatör ve profesyonel oyuncular arasında yapılan uzun bir arayışın sonunda, Ebru Ceylan’ın önerisi üzerine seçildi.