Ana sayfa Sosyal Medya Hazal Kaya’dan Meryem Uzerli’ye cinsiyet ayırımcılığı sorunu!

Hazal Kaya’dan Meryem Uzerli’ye cinsiyet ayırımcılığı sorunu!

tarafından ker_def

Cinsiyet ayrımcılığı Nurseli İdiz’i de kızdırıyor! Son dönemde kadın oyuncuların erkek oyunculardan daha az kazanması ve bunun bir cinsiyet ayırımcılığı olduğu yönündeki görüşlere her geçen gün yenileri ekleniyor.

Hazal Kaya, bu konuda yaptığı açıklamada kendisinin bu sorunu yaşamadığını, Medyapım’ın patronu Fatih Aksoy’un desteğiyle çatır çatır hakkını aldığını,erkek partnerlerinden daha az kazanmayı kabul etmediğini söylemişti.

Özge Özpirinçci’nin de Kadın dizisinde büyük başarı sergilemesine rağmen düşük ücret aldığı ve bu konudan rahatsız olduğu da biliniyor.

Benzer durumu yaşayan bir başka isim ise Meryem Uzerli… Oyuncu geçtiğimiz gün bu konuya dikkat çekmiş ve kadın oyuncuların hakkını savunmuştu.

Hazal Kaya'dan Meryem Uzerli'ye cinsiyet ayırımcılığı sorunu! 8

Uzerli, “Şimdiki zamanda kadın oyuncular, erkek oyunculardan daha az ücret alıyor” diyerek cinsiyet ayırımcılığına işaret etmişti.

Tiyatro oyunlarına devam Nurseli İdiz de aynı konuda Uzerli’ye destek çıktı.

Hazal Kaya'dan Meryem Uzerli'ye cinsiyet ayırımcılığı sorunu! 9

Milliyet gazetesinin haberine göre usta oyuncu, “Meryem çok doğru söylemiş. Bu resmen cinsiyet ayrımcılığıdır. Aynı başrolü paylaşıyorlar, biri iki katını alıyor. Bu yanlış bence de” dedi.