Ana sayfa Sosyal Medya Hazal Kaya’nın yeni filmi Benden Ne Olur?’a Desperate Housewives benzetmesi!..

Hazal Kaya’nın yeni filmi Benden Ne Olur?’a Desperate Housewives benzetmesi!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Hazal Kaya ve Onur Tuna’nın baş rollerinde yer aldığı Aslı Kızmaz’ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan Benden Ne Olur? filmi geçtiğimiz haftalarda vizyona girdi.

Geniş bir kesim tarafından beğenilen filmii Oda TV yazarı Özlem Kalkan da köşesine taşıdı. Özlem Kalkan film ile görüşlerini şu sözlerle ifade etti;

“Genç izleyici kitlesinin “cool” sayılabilecek filmi “Benden ne olur?” bu hafta için seçtiğim bir yerli yapım. “Benden ne olur?” bir sorudan ziyade her birimizin yetişirken ve ergenlik dönemini atlatırken ebeveynlerimizle yaşadığımız bir sürtüşmede söylenen “bu çocuktan bir şey olmaz”ın iç dünyadaki tezahürü.

Hazal Kaya'nın yeni filmi Benden Ne Olur?'a Desperate Housewives benzetmesi!.. 10

Bu tezahürün film yapılması; üstelik ergenlikten yetişkinliğe doğru giden bir genç kadının üzerinden sorgulanması çok yerinde bir film çıkarabilir mi? içine komedi unsurları ve aşk yerleştirilirse, iyi bir romantik komedi çıkar mı? Çıkarsa mesajın altını oyar mı? Ya da hepsini kapsayan bir film, Türk sinemasının eli yüzü düzgün işlerinden biri olarak sunulabilir mi? Galiba olmuş; hem de eksiklerine rağmen…

Hazal Kaya'nın yeni filmi Benden Ne Olur?'a Desperate Housewives benzetmesi!.. 11

Filmin ilk bölümünde ”benden ne olurun?  Cevaplarını vermek istercesine girdiği ve başarısız olduğu işleri görürüz. Önce bir kebapçıda halkla ilişkileri yürütürken, İstanbul’un bir ucunda, ucuz olduğu için tuttuğu daireden işe gidip gelmesinin zorluklarını yaşar.

Bu arada yaşadığı tüm sıkıntılarını omzunun dibinde biten iç sesi Enis’le paylaştığını görüyoruz. Enis kanlı canlı görünen bir hayali kahraman olarak Türk filmlerinde alışık olmadığımız bir yabancılaşmaya sebep olsa da film boyunca komedi unsurlarına ve Sertab’ın kendini bulmasına yardımcı bir unsur olarak var. Onun varlığı Sertab karakterini oynayan Hazal Kaya’ya bir ”tatlı cadı” havası da veriyor. Elinde sihirli asası ve altında süpürgesi olmayan bir çağdaş cadı.

Hazal Kaya'nın yeni filmi Benden Ne Olur?'a Desperate Housewives benzetmesi!.. 12

Bu arada Sertab ve ablası ile diğer iki kız arkadaşlarının sohbetleri ve de birlikte eğlenmeye gittikleri sahneler, oyunculuk katkısı ile inanılmaz başarılı olsa da klasik komedi filmlerinin klişesi ”girls club” ya da ”Desperate Housewives” olmaktan kurtulamıyor. Gene de çok eğlenceli diyaloglar olduğunu ve senaryo anlamında çağı yakaladıklarını söyleyebilirim.

Komik ve garip tesadüfler bazen ”Yok artık!” dedirtse bile her romantik komedi filminin örgüsünde var olan detaylar; oralara takılmayın derim. Yönetmen Murat Şenöy aynı zamanda iyi bir reklamcı. Hem kitabın yazarı hem de yönetmenin reklamcı ve girişimci ruhu birleşince filme çok dinamik bir hava gelmiş.

Hazal Kaya'nın yeni filmi Benden Ne Olur?'a Desperate Housewives benzetmesi!.. 13

Açıkçası romantik komediler çok başarılı olduğumuz bir alan değil; ama her şeye rağmen hiç sıkılmadan izlediğim- ki tüm eksiklerine rağmen- iyi bir iş diyorum. Bu ”iyi işin” ortaya çıkmasında çok başarılı ve dinamik oyuncuların katkısını eklemeden geçemem. Hazal Kaya, Onur Tuna, Enis Arıkan, Nur Fettahoğlu, Selin Şekerci, Tarık Papuççuoğlu, Cem Belevi, Elçin Afacan. Hepsi de rolü için biçilmiş kaftan…”