Ana sayfa Sinema Hazal Kaya’nın yeni sinema filmi sınıfı geçti mi? Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ın yorumu dikkat çekti?

Hazal Kaya’nın yeni sinema filmi sınıfı geçti mi? Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ın yorumu dikkat çekti?

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-  Hazal Kaya ve Onur Tuna’nın baş rollerini paylaştığı Benden Ne Olur? filmi beyaz perdede izleyiciyle buluştu.

Ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay bugün ki yazısında Benden Ne Olur? filmini kaleme aldı. Atilla Dorsay filmi, ‘Son dönemin en iyi Türk komedisi’ olarak tanımladı. Atilla Dorsay’ın yazısından satır başları şöyle;

“Komedi türünde bence son dönemin en iyi yerli filmi olmaya aday bu film.Türk usulü komedi doğrusu beni pek açmıyor. Türk usulü korku filminden daha iyi olsa da… Ve çok ünlü bir komedi ustaları kuşağımız da yavaş yavaş eskidiğinden, yerleri kolay doldurulamıyor.

Ama doğrusu bu filmi sevdim. Birçok açıdan çok özgün buldum. Ayrıca enerjisine, anlatımına, kurgusuna hayran oldum ve mesajlarının önemli bir bölümüne de katıldım. Filmin alabildiğine hınzır, cesur ve güncel bir mizahı var.

Hazal Kaya'nın yeni sinema filmi sınıfı geçti mi? Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'ın yorumu dikkat çekti? 4

Çılgın bir müziğin de katkısıyla filme oldukça büyük bir coşku duygusu ve gülmece havası katan… Bir başka bir özelliği de kadın/erkek ilişkilerine bakışı.

Bir erkeğin elinden çıkmış olsa da metnin asıl yazarı olan Aslı Kızmaz’ın katkısıyla, erkeklere bakışı son derece keskin ve aynı ölçüde çekici ögeler içeriyor. Kadınlarda komedi ögesi, erkeklerde çekicilik ön planda gibi.

Elbette Sertap rolündeki eşsiz Hazal Kaya’yı ayrı tutuyorum. Filme katkısı öylesine büyük ki… Ama erkeklerin hemen hepsi çok yakışıklı, çok albenili. Bu açıdan, filmin özelikle kadınlara ayrı bir biçimde seslenmesi şaşırtıcı olmaz!..

Hazal Kaya'nın yeni sinema filmi sınıfı geçti mi? Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'ın yorumu dikkat çekti? 5

Sertap karakterine dönersek… Evet, o sürekli bir arayış içinde, filmin adı gibi devamlı kendi kendine “Benden ne olur?” diye soruyor. Ve bu soruya aldığı yanıtlar da son derece değişken… Sonunda ise birini seçiyor. Onunla çok önemli bir ortak noktaları var: ikisinin de gözleri yeşil… Asıl neden bu olabilir mi? Filmi görünce anlayacaksınız.

Komedi türünde bence son dönemin en iyi yerli filmi olmaya aday bu film… Ekmelettin Lounge’ın sahibinde deneyimli oyuncu Tarık Pabuççuoğlu’nu, görüntü çalışmasında Olcay Oğuz’u ve de müziğiyle Tolga Çebi’yi de ayrıca kutlamak isterim.”