Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai dizisi ile ilgili ortaya çıkan gerçek sizi çok şaşırtacak!

Hercai dizisi ile ilgili ortaya çıkan gerçek sizi çok şaşırtacak!

tarafından ker_def

Ebru Şahin ve Akın Akınözü’nün başrolünde oynadıkları Hercai dizisi, ekrana geldiği günden itibaren Cuma akşamlarının fenomeni oldu.

Dizi, 12. bölümüyle sezon finali yaptı. Her bölümüyle büyük ilgi çeken Hercai’nin takipçileri, dizinin yeni sezonunu merakla beklerken, diziyle ilgili bir ayrıntı da çok şaşırttı.

Mardin’de geçen ve çekimleri Midyat’ta sürdürülen dizinin hikayesini çok genç bir ismin yazdığı öğrenildi.

Hercai’nin senaryosunu Eda Tezcan ve Feraye Şahin yazıyor. Ancak dizinin hikayesi, önce aynı isimli kitaba konu oldu.

Şu anda 22 yaşında olan genç yazar Sümeyye Koç, henüz reşit olmadan önce Hercai’nin hikayesini yazmaya başlamış.

Sabah Gazetesi’nden Mehmet Bediroğlu, Hercai’nin kitabını yazan Sümeyye Koç ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Genç yazar, diziyi ilk olarak online hikaye paylaşımı yapılan Wattpad’de yazmaya başladığı ve daha sonra bir yayınevinin ilgisini çekmesiyle hikayenin kitap olduğunu anlattı.

1995 Ankara doğumlu olan Sümeyye Koç,orta halli bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelmiş. Üniversite’de sanat tarihi okuyan Koç, Whattpad’de milyonlarca kez tıklanan öykünün Epsilon Yayınları’nın dikkatini çekmesiyle birlikte yazar olarak Hercai romanını yayınlamış.

Hercai dizisi ile ilgili ortaya çıkan gerçek sizi çok şaşırtacak! 8

Sümeyye Koç’un gazeteye verdiği röportajda, “Yazmaya yeteneğim olduğunu Hercai’ye kadar fark etmedim” sözleri dikkat çekiyor.

Genç yazar, hikayesinin tanınma sürecinin iki yılı bulduğunu anlatarak “2016’nın başından beri kitap teklifleri geliyordu. En sonunda Epsilon Yayınevi ile anlaştım. Kitap çıktıktan bir yıl sonra Mia Yapım dizi teklifiyle geldi. Dizi olduktan sonra reytinglerle birlikte kitap satışları da patladı. Herkesin dilinde, elinde Hercai var. Bindiğim otobüslerde birkaç kez, insanların benim hakkımda, Hercai hakkında konuştuklarına şahit oldum. İşin güzel yanı, çoğu beni yüz olarak tanımıyor ve ben onları seyredebiliyorum” ifadesini kullandı.

Küçük yaştan beri yazmayı çok sevdiğini belirten Sümeyye Koç, üniversiteye hazırlanırken Hercai’yi yazmaya başladığını belirtiyor. Daha o yaşlarda konaklarda geçen ve hiç gitmediği Mardin’deki bir hikayeyi anlatmasını da şöyle açıklıyor:

Hercai dizisi ile ilgili ortaya çıkan gerçek sizi çok şaşırtacak! 9

“Ciddi konulu hikâyeler her zaman beni daha çok çekmiştir. Bu demek değil ki genç kurgular ciddiyet barındırmaz. Ama 18 yaşından küçük bir karakteri konu alıp ona istediğinizi yazamazsınız, bu fazlaca tepki alır. Hercai’de Mardin’i tercih etme sebebim, oradaki insanların sıradan bir hayat yaşadığını vurgulamaktı. Dizinin aksine kitapta öyle aşiret olayları yok. Doğu denince insanların aklına ağa, aşiret, şiddet olayları geliyor. Bu doğru değil bence.”

Mardin ile hiç bir bağının olmadığını ancak Doğulu arkadaşlarından yaşanmış hikayeleri çok dinlediğini ve ilgisini çektiğini söyleyen Sümeyye Koç, Hercai’nin hikayesinin Mardin’de geçmesinin özel bir sebebi olmadığını belirtiyor.

Ekrana dizi olarak geldiğinde bu kadar ilgi görmesini beklediğini de belirten Sümeyye Koç, “Çünkü kurguya ve oyunculara güveniyordum. Yanılmadım, hatta çok daha fazlasını buldum. Kendi oluşturduğum karakterleri ekranda görmek ise tarifsiz bir duygu. Hercai bir zamanlar sadece benim zihnimde oynayan bir diziydi, şimdi ise tüm Türkiye seyrediyor.”

Dizinin senaryosunun oluşturulmasında katkıları olduğunu fakat şu anda yazılan bölümlerin senaryolarına karışmadığını da belirten genç yazar, “Senaristler en güzel şekilde yazıyor zaten” yorumunu yapıyor.

Diziyle birlikte kitaplarının tanındığını, maddi anlamda çok rahatladığını ve hayallerini gerçekleştirebilecek biri paraya kavuştuğunu da belirten Sümeyye Koç, favori yazarının da Reşat Nuri Güntekin olduğunu, Çalıkuşu romanını çok beğendiğini belirterek “Dostoyevski ve Franz Kafka da kitaplarını severek okuduğum yazarlardan. Günümüz yazarlarından Ahmet Ümit’in kitaplarını çok severim” dedi.

Gelecek yıl üniversiteden mezun olacağını ve sonrasında kitap yazmaya devam edeceğini söyleyen Sümeyye Koç, “Yeni projelerim var, aklımda güzel fikirler var. Hayat bana neler getirecek bilinmez ama şimdilik geleceğimin büyük bir kısmını yazarlık yaparak geçireceğim gibi görünüyor” açıklamasını yaptı.