Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai dizisindeki intikam oyunu hangi eski diziyi hatırlattı?

Hercai dizisindeki intikam oyunu hangi eski diziyi hatırlattı?

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

atv’nin Mia Yapım imzalı yeni dizisi ‘Hercai’ ilk 2 bölümüyle izleyicinin ilgisini çekmeyi başardı.

Cuma akşamlarının yeni favori dizisi olan Hercai geçtiğimiz hafta yayınlanan ikinci bölümüyle hem AB hem Total grubunda ikinci sırada yer alarak günün en çok izlenen dizisi oldu.

İlk sırada Arnavutluk-Türkiye maçının yer aldığı düşünülürse önümüzdeki hafta dizinin reyting listesinde ilk sıraya yerleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bir dönem çok izlenen ağa, konak, töre temalı şehir dışında çekilen dizi mantığını ekranlara geri getiren Hercai bu nedenle izleyenlere eski dizileri de anımsattı.

Sıla ve Yılan Hikayesi’ne benziyor!

Konusu Mardin’den geçen ve bir intikamdan doğan aşk hikayesini anlatan Hercai dizisinin konusu aslında oldukça tanıdık ama hikayeyi anlatım tarzı ve oyunculukları başarılı olunca izleyicinin gözdesi olmayı başardı.

Bazı izleyenler Reyyan ve Miran karşılıklı reyhani oyunu oynadıkları sahneyi yine atv’nin Mardin’de çekilen dizisi ”Sıla’ya benzetti. Hatta Sıla ve Hercai’deki sahneler yan yana konularak karşılaştırma yapıldı.

Hercai dizisindeki intikam oyunu hangi eski diziyi hatırlattı? 8

Kimi izleyiciler ise Miran’ın intikam için Reyyan ile evlenip onu ertesi gün terk etmesini bir dönemin efsane dizisi Yılan Hikayesi’ne benzetti.

Yılan Hikayesi’nde de Erkan Ağa karakteri, kan davasını bitireceğini vaat ederek Zeyno ile evleniyor ama ertesi sabah onu terk ediyordu.

Hercai dizisindeki intikam oyunu hangi eski diziyi hatırlattı? 9

Yılan Hikayesi’nde Zeyno Erkan’dan intikam almak için İstanbul’a geliyor ve burada polis Memoli ile tanışıp çok farklı bir hikayenin içinde yer alıyordu. Hercai’de ise ana karakterler Reyyan ve Miran olduğu için onların arasındaki aşkın devam etmesi gerekiyor. Reyyan’ın aldığı bu darbeden sonra Miran’a olan aşkının izleyiciye nasıl inandırılacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan, izleyenler Miran’ın terk ettiği Reyyan’ın hamile kalacağı ve ona kendisine aşık olan Azad’ın sahip çıkacağını tahmin ediyor.