Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai, Kadın ve şimdi de Kardeşlerim! Güney Amerika’da Türk dizisi çılgınlığı!

Hercai, Kadın ve şimdi de Kardeşlerim! Güney Amerika’da Türk dizisi çılgınlığı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerine yönelik dünyanın farklı bölgelerinde büyük ilgi var. Özellikle de Güney Amerika’da dizilerimiz çok beğeniliyor. Uzun yıllardır birçok ülkede yayınlanan Türk dizilerinin Latin Amerika olarak ifade edilen ülkelerde ayrı bir önemi var.

Bunun nedeni de çok merak ediliyor… Türk dizilerinin Latin Amerika ülkelerindeki yükselişinin altında kültürel ortaklıklar yatıyor. Aile kavramının çok önemli olduğu bu bölgede, azim ve dirençli olma konuları da Güney Amerika’daki halkların sosyal gerçekliği ile uyumlu bulunuyor.

Türk dizilerinin Latin Amerika’da bu kadar yaygın olması ve büyük başarılar elde etmesinin altında da bu yatıyor. En son Kardeşlerim isimli dizinin Şili ulusal televizyonu TVN tarafından yayınlanacağı ortaya çıkmıştı. Aynı kanalda Kadın ve Hercai dizileri de yayınlandı ve büyük başarılar kazandı. Dizilerimizin yükselişi kültürel ortaklık nedeniyle ilerleyen yıllarda da devam edecek gibi görünüyor.

Özellikle Kadın dizisinin İspanya’da çok beğenilmesi, şimdi de Sadakatsiz’in bu ülkede iyi reytingler alması gurur verici bir olay. İtalya’da da yine Türk dizileri çok izleniyor ve oyuncularımıza yönelik büyük ilgi de devam ediyor.

Hem Güney Amerika hem Avrupa ülkelerinde dizilerimizin etkinliği ülkemizin tanıtımına da olumlu yansıyor.