Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hilal Altınbilek Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hilal Altınbilek Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hilal Altınbilek, 21 Ocak 1991 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Hilal Altınbilek
Doğum Tarihi: 21 Ocak 1991
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.68 m.
Kilosu: 50 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Kahverengi
Babası: Özdemir Altınbilek
Instagram: https://www.instagram.com/hilalaltinbilek/
Evcil Hayvanları: Köpeği Jüpiter

Hilal Altınbilek Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İzmir’de Kosova kökenli bir ailede doğdu. Anne ve babası ile çok güzel bir ilişkisi var. “Babam benim en yakın dostum, yaşam koçum. Birçok yönden çok şanslı bir kız çocuğuyum. Annem ve babam çok özel insanlardır. Beni hayata tutunmam için en iyi şekilde hazırladıklarını attığım her adımda hissedebiliyorum. Babamla arkadaş gibiyizdir. Çok eğlenceli ve çok cool biri. Çok da yakışıklıdır benim babam. Aslında babam sayesinde erkeklerle olan iletişimimi hep doğru kurduğuma inanırım. Ondan gördüğüm ilgi ve sevgi öyle bir boyuttaydı ki sevmeyi öyle öğrendim. O sevgi eksik olursa sahiplenmeyi ilişkilerinde arayıp, yanlış kararlar verebiliyorsun. Babam entelektüel biridir. Çok disiplinli biridir o nedenle setteki iş disiplinimi de ona borçlu olduğumu düşünürüm. Bakın bir anımızı anlatayım: Babam okul çıkışıma gelmişti. Bana âşık olan bir çocuk vardı. Babamı tanımıyor tabii, bilmeden babamın eline bana yazdığı mektubu tutuşturup ‘Şu kıza verir misin?’ demiş babam da gülerek, yine de bana vermişti mektubu. Hâlâ güleriz bu tesadüfe.

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayaliydi. İlkokul’dan itibaren tiyatro ile ilgilendi. “Küçükken film izleyip banyoya gidip, aynanın karşısında aynı sahneleri oynamaya çalışırdım. Utanırdım biri görür diye banyoda gizli gizli rol yapardım.”

Eğitim hayatı: Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okurken oyunculuğa başladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio’da oyunculuk eğitimi gördü. Ayrıca, Çağdaş Drama Topluluğu ve Ali Haydar Elçığ’dan oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2011 yılında ‘Derin Sular’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karagül’ dizisinde canlandırdığı ‘Özlem’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Hayatının dönüm noktası: ‘Bir Zamanlar Çukurova’ dizisini hayatının dönüm noktası olarak görüyor. “Bir Zamanlar Çukurova’ setine çıktığımız ilk gün çok özel bir işin içinde olduğumu bizzat yaşayarak anladım. Kendi kendime ‘Bu dönüm noktalarımdan biri’ dedim. Numerolojiyle ilgileniyorum, ben bu işi çağırıyordum. Zaman ve sayılar hep bana ‘Bir Zamanlar Çukurova’ ve ‘Züleyha’yı işaret ediyordu. Nitekim doğru zamanda, her şey çok şükür tam istediğim ve dilediğim gibi ilerliyor.”

Kişilik özellikleri: Amacı her zaman, daha iyi ve huzurlu bir insan olabilmek; “Kendimi bu şekilde özetleyebilirim. Onun dışında diyebileceğim tek şey şu; iyi ve vicdanlı bir insan olduğumu düşünüyorum. İlk kötülüğü asla ben yapmam ve sinirlendirilmemesi gereken bir yapım var.”

Sosyal: Boş zamanlarında ailesi ve sevdikleriyle beraber olmaya çalışıyor. Rahatlamak için, kitap okuyor, dostlarıyla konuşuyor, meditasyon ve spor yapıyor.

Düşünce yapısı: Esas güzelliğin insanın aklında olduğuna inanıyor. “Bunun yansımasını yaşar insan. Tek başına güzellik ruhu ve aklı güzel olmayanda hiçbir anlam taşımaz. Ruhumu ve aklımı güzelleştirmeye çalışırım hep. Yani akıl güzelliği olmadan olmaz.

Hilal Altınbilek Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Çağan Irmak/ Çocuklar Sana Emanet

Aşka bakışı: Aşkı ilk görüşte yada tanıyarak, zamanla aşk diye sınıflandırmam, sınırlandıramam. Nereden nasıl geleceği belli olmaz.”

Hayata bakışı: Eskiden heyacanlı ve aceleci bir yapısı vardı, şimdi daha sakin ve olaylara daha geniş bir pencereden bakabiliyor. “Her anlamda güçlenmeye başladığım bir dönemdeyim.”

İş hayatına bakışı: Önündeki projelerde, farklı, güçlü bir akademik kariyeri olan kadın karakteri oynamak istiyor. “Asgari kariyer hedefim, her projemde kendimi bir öncekinden daha iyi hissetmek. Önceliğim bu, çok daha cesur, orijinal hikayelerde yapabileceklerimi keşfetmek istiyorum.”

Kariyer planı: Daha çok yolu olduğunu düşünüyor. Kariyerinde emin adımlarla ilerlemek istiyor. “Tanınmak güzel ancak benim oyunculuk serüvenime oyunumu, yeteneğimi izleyicilerime daha kolay sunmam için bir fırsat sadece. Ayrıca tüketim toplumuyuz. Doğru planlanmayan her şey hemen tüketiliyor. Kariyerimde, stratejik ve sağlam adımlarla ilerleyerek doğru işlerin içinde olmayı hedefliyorum.”

Gelecek Hayali: Gelecekte en büyük hayali, mesleğinde saygıdeğer biri olarak anılmak. “Uzun vade için uluslararası bir ödül de hedeflerim arasında yer alıyor.”

Hobisi:  Numerolojiye karşı merakı var. “Aslında tesadüfler sonucu keşfettiğim bir durum. Kapı numaram, oda numaram, koltuk numaram, güzel haberler aldığım tarihler, sevdiğim insanların doğum tarihleri, kendi doğum tarihim gibi sayıların benzerliği benim belli sayılara sempatimi arttırdı.  E hal böyle olunca uçakta koltuk numaramı, önemli işlerimi alacağım tarihleri, oda numaramı seçerken bu sayılara dikkat ediyorum. Yani uğurlu kabul ettiğim belli sayılarım var sadece, numerolojiye genel olarak merak sarmış değilim yoksa.”

Erkekte çekicilik kriteri: Karakter olarak güçlü ve zeki erkekleri çekici buluyor. “Duygusal biriyim ancak hayata karşı dik duruşu olamayan, savaşmayı bilmeyen özetle güçlü olmayan biriyle yapamam. Çünkü ben bir savaşçıyım. Hayatımdaki erkek bana ayak uydurabilecek zekada özel biri olmalı.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Olabildiğince takip etmeye çalışıyor ancak sosyal medyada çok da aktif değil. “Ekibim var, yoğun olarak bilgi paylaşımı ve aktarımı yapıyoruz, onlardan destek alıyorum.”

Modayı takip ediyor mu? Kıyafetlerini o gün ki ruh hali belirliyor. “Kendi klasik bir çerçevem var aslında onlara renk eklemeyi seviyorum. Çok uçlar yok bende.  Stilim ruh halimle çok ilgilidir. O gün nasıl hissettiğim hemen kıyafetlerime ve giydiğim renklere yansır. Gardırobumdaki benim için en önemli parça beyaz tişört. Her zaman elimin altında bulunur ve her şeyle kombinleyebilirim.   Özel bir davete katılmam gerekiyorsa eğer, o konularda çok planlıyım. Bütün parçalarda sade seçimler yapmaya fakat sadece bir noktada göz alıcı bir detay yaratmaya çalışırım.”

Formunu nasıl koruyor? Beslenmesine dikkat ediyor. “Yemeği çok kaçırdığım zamanlarda o gün biraz daha fazla antrenman yaparak, dengede tutmaya çalışıyorum. Her şey denge malum.  İyi bir yüzücüyüm, yazın tercihim yüzmekten yana olur. Set yoğunluğunda sadece yürüyüş yapabiliyorum. Badminton ise eski sporum, ara ara devam ediyorum.”

Hilal Altınbilek Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Doğa ile ilişkisi: Güzel olan her şey ona ilham veriyor. Doğayı ve doğallığı çok seviyor. “Biraz huzursuz hissettiğimde deniz kenarında ya da ormanda yürüyüş yapmak beni hemen kendime getirir.

Neye para harcar?  En çok cilt bakım ve eczane ürünlerine para harcıyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018/2019- Bir Zamanlar Çukurova / Züleyha

2016- Hayatımın Aşkı/  Doç. Dr. Nil

2013/2016- Karagül / Özlem Şamverdi

2011- Derin Sular / İrem

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Çocuklar Sana Emanet / Yeşim

ÖDÜLLERİ

2019- Magazin Gazetecileri Derneği 24. Altın Objektif Ödülleri/ Yılın Kadın Oyuncusu / Bir Zamanlar Çukurova

2019- Marka Kent Bodrum Ödülleri / En İyi Kadın Oyuncu / Bir Zamanlar Çukurova

2019-1. KKTC Altın Caretta Ödülleri/ En İyi Kadın Oyuncu / Bir Zamanlar Çukurova