Ana sayfa Dizi Haberleri Hıncal Uluç, Kenan İmirzalıoğlu’nu yerinden zıplattı! Bu kadar ağır eleştiri abartılı değil mi?

Hıncal Uluç, Kenan İmirzalıoğlu’nu yerinden zıplattı! Bu kadar ağır eleştiri abartılı değil mi?

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Kanal D ekranlarında Salı akşamı ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisine Sabah gazetesinin ünlü yazarı Hıncal Uluç, çok ağır sözlerle yüklendi.

Diziye yönelik hem diyalog hem de sahneler bazında bazı eleştiriler gelmekteydi… Ancak genel olarak izleyicilerin diziyi beğendikleri gözlendi…

Tabii ki ortada sorunlar yok değil, yine ciddi sorunlar var ama izleyicilerin sosyal medya yorumlarına bakıldığında ekranda izlenebilecek bir yapımın olduğu da bir gerçek.

Ancak izleyicilerin genelde olumlu düşüncelerinin aksine Sabah yazarı Hıncal Uluç diziye fena yüklendi… Neler demedi ki… Uluç’u sözleri en çok da başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu’nu yerinden zıplatacak nitelikte…

Hıncal Uluç’un bazı sözlerini aktaralım ve eleştirinin boyutunun ne kadar ağır olduğunu gösterilim:

– “Eğer bu Mehmed İstanbul’u aldıysa şaşarım.. Bu dizideki Mehmed pazardan karpuz alamaz, yahu….’

– “Zaman her şeyden kıymetli” deyip, her türlü güvenlik önlemini kenara bırakarak fırlıyor Mehmed..

– Ama salonun bir ucundan, kapıya yarım saatte geliyor. Atına biniyor. Ok gibi fırlayan at, beş metreyi beş saatte geçiyor..

– Bu Fatih’in, İstanbul’u almasına ömrüm yetmez, çünkü!.

Hıncal Uluç’un eleştirileri bununla sınırlı değil, Sabah gazetesinde köşesinde devamını okuyabilirsiniz. Ancak bu yüksek tondaki eleştiriyle haksızlık yaptığını da düşünüyoruz.

Sonuçta bu bir dizi ve geçmişte yaşanan olayları belgesel tadında anlatmıyor. Sadece bir esinlenme olarak alıyor ve izleyicilere keyifli saatler geçirmeyi vaat ediyor.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisine belgesel muamelesi yapmak ve bunu beklemek hata…

Dizinin çekimleri, sahneleri vb. konular uzman değerlendirmesine ihtiyaç duyuyor…

Ancak ortada bir gerçek var ki, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için bu kadar yüksek tonda eleştiriler abartılı…