Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İbrahim Çelikkol Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İbrahim Çelikkol Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İbrahim Çelikkol, 14 Şubat 1982 tarihinde Kocaeli’de doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve eski model.

Adı: İbrahim Çelikkol
Doğum Tarihi: 14 Şubat 1982
Doğum Yeri: Kocaeli
Boyu: 1.87 m.
Kilosu:  80 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Ayper Çelikkol
Babası: Süheyl Çelikkol
Eşi: Mihre Mutlu
Çocuğu: Ali Çelikkol
Kardeşleri: Aslı Çelikkol
Instagram: https://www.instagram.com/ibrahimcelikkol41/
Evcil Hayvanları: Köpekleri var.

İbrahim Çelikkol Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Anne tarafı Selanik göçmeni, baba tarafı ise Arap kökenli. Babası Gölcük Donanması’nda memurdu. Annesi de aynı yerde büro şefiydi. Emekli olduktan sonra ev hanımı oldu. Babası da emekli olduktan sonra kendi işyerini açtı.Öğretim görevlisi olan bir ablası var. Henüz 18 yaşındayken babasını kalp krizinden kaybetti. Babası vefat edince annesi ile beraber İstanbul’a ablasının yanına yerleşti. 2017 yılında mimar Mihre Mutlu ile hayatını birleştirdi Çiftin Ali adında bir oğlu var. “Herkesin ailesi özeldir, benimki de öyle. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Onların sevgisi koruyor beni, tılsımları var üzerimde. Kadınların içinde büyüdüm ben, anne, teyze, hala, babaanne. Kafama nereye çevirsem kadındı. Becerikli kadınlar, yapıcı kadınlar, hayatı kotaran kadınlar. Bu sebeple onları çok iyi anladığımı düşünüyorum. Anneannem, annem, ablam hayatımın en önemli karakterleri oldular. Ve sonra da eşim. Etrafınızda çok kadın olunca onların hislerindeki inceliği keşfediyorsunuz.”

Çocukluk yılları: Aynı zamanda milli futbolcu olan babasının da yönlendirmesi ile basketbola başladı. O zamanlar en büyük hayali; iyi bir basketbolcu olmaktı. Önce Kocaelispor’da, sonra birinci ligde OyakRenault’da basketbol oynadı ardından Genç Milli Takım’la sahaya çıktı tam 15 yıl. “ Babam her konuda olduğu gibi spor konusunda da beni her zaman destekleyip yüreklendirdi. Onun gibi bir babanın oğlu olmanın ne büyük şans olduğunu bugün çok daha net görebiliyorum. Çocukluk yıllarımı her defasında özlemle anıyorum. Çocukluğumda samimiyet, beraberlik ve özgürlük vardı. Babamı kaybettikten sonra basketbolu bırakma kararı aldım. Bana basketbolu sevdiren, yönlendiren babamdı. Bütün maçlarıma gelirdi. O öldükten sonra, sahaya çıkıp babamı görememek bana rahatsızlık verdi. ‘Her seferinde gözlerim tribünlerde onu arayacaksa, o sahaya hiç çıkmam daha iyi!’ dedim. Hayatta her şey sizin planladığınız gibi gitmiyor. Bazı dönüm noktaları hayatınızı belirleyen kararları almanızı sağlıyor. Bu da öyle bir şeydi. Bir dönüm noktası ve almam gereken bir karar. Ben oyunculuğu seçtim.”

Hayatının dönüm noktası: Oyunculuğa başlamadan önce profesyonel modellik yaptı. İstanbul’a geldikten sonra bir gün yolda bir ajans sahibinin O’na kartını vermesi ile hayatının akışı değişti. “Birdenbire bana doğru geldi, şöyle baştan aşağı süzdü, ‘Sen nesin böyle!’ dedi. ‘Mutlaka modellik yapmalısın!’ Ve ajansının kartını verdi. ‘Yok ya, ne işim var!’ dedim. Aramadım. Ama sonra Akmerkez’de aynı kadınla bir kez daha karşılaştık, ‘Niye gelmiyorsun ajansa?’ dedi. Bir ay sonra ceketimin cebimden o kart çıktı. ‘Bari bir çevireyim’ dedim. Yerlerini öğrendim. Gittiğim gün Vakko’nun defile seçmeleri varmış. Hemen beni Vakko’ya gönderdi. Ünlü mankenler vardı. 19 yaşında seçilen tek Türk model oldum. Ve defileye çıktım, Ankara, İzmir, Almanya. Yürüyorum ama nasıl yürünür bilmeden. Sonra başka defilelere çıktım. Ve kendimi manken olarak buldum. Sonra İtalya’ya gittim. Para kazanmaya başladım. Osman Sınav’la tanışmam ve onun çektiği ‘Pars: Narkoterör’ filminde ‘başkomiser Şamil Baturay’ rolünün verilmesi ile oyunculuk hayatına adım atmış oldum.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2008 yılında Osman Sınav’ın çektiği ‘Pars Narkoterör’ dizisinde başrol oynayarak başladı.

Hangi proje ile parladı? 2012 yılında, ‘Fetih 1453’ filminde canlandırdığı ‘Ulubatlı Hasan’ karakteri ile büyük yankı uyandırdı.

Kişilik özellikleri: Doğal, oyunsuz, açık sözlü, mütevazı, doğa aşığı. “Genel olarak ilişkilerimi şeffaflık, dürüstlük üzerine kurmaya çalışıyorum. Dolayısıyla karşımdakinden de her zaman açık ve net olmasını beklerim. Yalan söylenmesi, aptal yerine konulmak en tahammül edemediklerim arasında. Doğrularımla, yanlışlarımla neysem oyum. Elbette herkesin gelişime açık alanları var. Ben de bunları kabullenerek, üzerine giderek geliştirmeye çalışıyorum.”

İbrahim Çelikkol Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Adalet duygusuna çok önem veriyor. “Her gece başımı yastığa rahat koymalıyım ki ertesi güne yeni bir günmüş olarak uyanabileyim. İnsanlarla ilişkim gayet güzeldir. Herkesle iyi anlaşırım, onlar benim neler yaptığımı bilir. Bana hep, ‘Seninle ilgili insanların bilmediği o kadar çok şey var ki, neden bunları paylaşmıyorsun’ derler. ‘Evet bende bunlar da var’ demeyi seven biri değilim. Olmak da istemiyorum. Kendimi yakın hissettiğim arkadaşlarımla güzel şeyleri tabii ki paylaşıyorum. Ama kendimle ilgili çok fazla konuşmayı sevmiyorum belki de işimle ilgili heyecanlandığım bir şeyi toplumla paylaşırken keyif alabilirim.

Mutluluk kaynağı: Kadın hakimiyetinin egemen olduğu bir ailede büyümüş olmaktan mutluluk duyuyor. “Kadınların hayatı güzelleştirdiğine inanıyorum. Ailemdeki kadınlar sayesinde daha güzel bir hayat yaşadığımı düşünüyorum.

İlk sinema filmi: Faruk Aksoy/ Fetih 1453

Aşka bakışı: “Aşkı tutkulu yaşarım zaten tutkusuz aşk olmaz. Ancak sadece aşkta değil, hayatın genelinde büyük cümleler kurmaktan hep kaçınmışımdır. Hayat insana her şeyi yaşatabilir. Ama aşka ve onun gücüne; insanda yarattığı etkiye, pozitifliğe, değişikliğe çok inanırım. Karıma deli gibi aşığım. Evlilik olumlu anlamda pek çok şeyi değiştiriyor. Her şeyden önce evlendiğiniz kişiyle dostsanız, ebedi bir yol arkadaşı ediniyorsunuz. Herkes, ‘evlenince hayatına düzen geliyor’ derdi de inanmazdım. İnanmak gerekirmiş.”

Hayata bakışı: Hayatta kazanmak veya kaybetmek konularını çok düşünen bir insan değil. Hayat önüne ne getiriyorsa onu yaşıyor. Bunun üzerine kendince yorum yapmayı da anlamsız buluyor. “Hayatta kaybedebilirsin, kazanabilirsin. Neyi kaybediyorsun ki aslında? Belki o kazandığın bir şeydir. Bunları çok düşünmüyorum. Hiçbir şekilde kafaya takmıyorum.”

İş hayatına bakışı: Bulunduğu konumun değerini biliyor ama çok da ciddiye almıyor. “Hayat, bizi bir yerlere getiriyor ama buradan alıp başka yerlere taşıyacak. Bulunduğum konumun değerini biliyorum ama yaptığım şeyi ciddiye alıyorum, kendimi değil. Oynadığım karakterler gereği bana maço, vahşi tarzında sıfatları yakıştırıyorlar. Bunlardan hiç biri değilim, uzaktan yakından alakam yok. Ama doğa adamıyım.”

Kariyer planı: Genelde sert, asi ve maço karakterleri canlandırıyor ama bu kişisel tercihi değil. “Sanıyorum birkaç kez aynı karaktere büründünüz mü böyle bir algı oluşuyor. Aksine karakter çeşitliliğinin oyuncu için etkili bir ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum. Her farklı karakter, yeni bir sen doğuruyor. Ben sadece iyi bir oyuncu olmaya çalışıyorum. Oyunculuğun ucu bucağı yok. Ben de iyi bir oyuncu olabilmeye çalışıyorum. İlk zamanlarda bu ‘yakışıklı adam’ lafı rahatsız ediyordu. ‘Yakışıklı, fiziği düzgün ama oyunculuk adına bir halt yok!’ diyorlardı. Aslında doğruydu da söyledikleri. Çünkü ben de o zaman bu işi benimseyememiştim. Ama yavaş yavaş bu tezi çürütmeye başladığımı düşünüyorum. Kendimi geliştirebileceğim karakterler seçmeye çalışıyorum. Her set benim için bir okul. Hiçbir zaman ‘Oyuncuyum’ diye gezen bir adam olmadım, olmayacağım. Değilim çünkü. Bunun için 40 fırın ekmek yemem lazım.”

Gelecek Hayali: “Zaman, bir illüzyon mu yoksa gerçeğin kendisi mi ayırt etmek pek kolay değil. Hedeflerim her zaman oldu ama beklenti içinde olmadım. Bugün durup baktığımda zamanın bana getirdiklerini görüyor, seviyor ve şükrediyorum.”

Kadında çekicilik kriteri: Çirkef , yalan konuşan ve saygısız kadına tahammülü yok. Doğal, dürüst ve neşeli kadınları beğeniyor.

İbrahim Çelikkol Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Doğa ile ilişkisi: Doğa aşığı, şehirden uzakta bir çiftlikte yaşıyor. İşten arta kalan zamanlarında kendini doğanın içine atıyor. Yolunu doğada buluyor. “Çünkü şehir bana kaotik geliyor. Haftada en az iki gün ormanda vakit geçirmeye çalışırım. Akyaka’da Kanvas Dağı’na çıkmayı orada vakit geçirmeyi, kamp kurmayı ve oradaki yakın arkadaşlarımla birlikte olmayı seviyorum. En iyi yürüyüş rotası bence budur.”

Evde ne yapar? Evde olduğu zamanlarda eşiyle beraber spor yapmaktan, birlikte yemek pişirip uzun, kocaman bir sofra kurmak ve keyifle sohbet etmekten zevk alıyor.

Tahammül edemediği insan tipi? Kendini olduğundan farklı göstermeye çalışan insanlara tahammül edemiyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2008 -Pars: Narkoterör /Şamil Baturay

2009 -M.A.T. /Sinan Atalay

2010-Keskin Bıçak /Mithat

2010/ 2011-Karadağlar/Gül Ali Karadağ

2011/2012 -İffet /Cemil Özdemir

2013/2014-Merhamet /Fırat Kazan

2014-Reaksiyon /Oğuz

2016-Seddülbahir 32 Saat /Mehmet Çavuş

2016-Kördüğüm /Ali Nejat Karasu

2017/2018-Siyah Beyaz Aşk /Ferhat Aslan

2018/2019 -Muhteşem İkili /Mert Barca

2019/2020-Doğduğun Ev Kaderindir /Mehdi

SİNEMA FİLMLERİ

2012 -Fetih 1453 /Ulubatlı Hasan

2014 -Sadece Sen /Ali

2020- Drunk on Love/ Iskandar