Ana sayfa Foto Galeri İddialı diziler bir bir biterken, yeni diziler için büyük tehlike belirdi!

İddialı diziler bir bir biterken, yeni diziler için büyük tehlike belirdi!

tarafından ker_def

İddialı diziler bir bir biterken, yeni diziler için büyük tehlike belirdi! 7

Diziler televizyon ekranının vazgeçilmez programları…

Yeni diziler de izleyiciler tarafından merakla bekleniyor…

Ancak ekrana gelen birçok dizinin kısa sürede final yapması yeni yapımların da önünü kesebilmekte…

Bu ortamda yeni dizi yapmak ciddi bir risk ve cesaret istiyor…

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, yeni başlayacak dizilerle ilgili bir yazı kaleme aldı:

Yakında Başlayacak Diziler…

Her ne kadar üzüntü yaratsa da, bitişlerle dolu hayat… Zira yaşamın dengesi, gidişler ve gelişler üstüne kurulmuş. Nasıl ki, ‘Biri gittiğinde, bir başkası gelmek üzere olduğu içindir’ der ünlü yazar Paulo Coelho… Birinin gitmesi lazımdır ki, bir başkası onun boşalttığı yeri doldurmak üzere gelsin. Dolayısıyla varoluşlar kadar yok oluşlar da yaşamın gereklerinden.

Öte yandan bu gerçek ve gereklilik dizi dünyası için de geçerli. Her final, bir başka dizinin yaşam şansı demek! Gelen, gideni aratır mı? O ayrı bir konu ama yenilerin kendilerine gün bulabilmeleri için mutlak surette mevcut yapımlar arasından bazılarının noktalanması şart. Bu noktalanma ister kalıcı olsun isterse sezon arası mola, nihayetinde birinin ekrana çıkabilmesi bir diğerinin ekrandan inmesiyle olmakta.

Nitekim bir sezonun daha sonuna yaklaşırken ekranlar da yeni yapımlara gebe. Farklı projeler kanallarını seçip varlık gösterme derdinde. Hiç kuşkusuz bunlar arasında ölü doğumlar da olacaktır, kısa sürede ölüp giden de çıkacaktır. Tabii yaz dizisi olarak izleyicinin kucağına bırakılıp reytingle beslenerek yeni sezonda varlığını sürdürmeyi başaranları da göreceğiz.

(devamı için sonraki sayfa linkine tıklayınız)