Ana sayfa Foto Galeri İddialı diziler bir bir biterken, yeni diziler için büyük tehlike belirdi!

İddialı diziler bir bir biterken, yeni diziler için büyük tehlike belirdi!

tarafından ker_def

İddialı diziler bir bir biterken, yeni diziler için büyük tehlike belirdi! 7

‘NEFES NEFESE’ FARK YARATIR MI?

Uğur Yücel’in başrol ve yönetmen konumunda yer aldığı ‘Nefes Nefese’, uzun süredir adı anılmakla birlikte yayın akışına çıkmayan dizilerden… Esasında şimdiye dek ekrandaki yoğunluk arasına girmemesinin, dizinin hayrına olduğu da bir gerçek. Zira en iddialı işler bile savrulup gitti bu dizi bolluğunda. Dolayısıyla ‘Nefes Nefese’nin varlık göstermesi için gerek Star’daki akışın, gerekse diğer kanalların boşluk zamanına denk gelmesi şart!

Öte yandan, dizinin ekrana çıkmasıyla ilgili hal böyleyken uygun şartlarda fark yaratabilecek mi diye bakacak olursak… Çekim mekânı olarak Antakya ve Adana’yı seçen yapımın temel öyküsü, aile ilişkileri üstüne kurulu. Berlin’de babasıyla yaşayan ve hayatından memnun olan Rüya’nın bir gün annesinin Suriye’de yaşadığını öğrenmesiyle başlayacak olan hikâye, baba evindeki rüyadan uyanıp hayatın gerçeklerini keşfeden kızın Antakya’daki kalabalık aile ortamındaki macerasıyla gelişecek. Bu süreçte Rüya’nın Yusuf’la yolları kesişecek ve babasının Atmaca yüzüyle yavaş yavaş tanışacak.

Kısacası aşk ve tehlikenin iç içe işleneceği, baba-kız ilişkisinin farklı boyutlarda sergileneceği, annenin tetikleyici figür olarak kurulu düzenin dönüşümünü sağlayacağı bir şablonla karşılaşacağız ‘Nefes Nefese’de. Uğur Yücel, Şükrü Özyıldız, Melisa Şenolsun’un karakterleriyle izleyiciyi etkileyecek performanslar sunacaklarını umduğum yapım bu yönüyle pek çok klişeyi içinde barındıracağının sinyalini verse bile Suriye’yi de ‘kayıp anne’ olgusuyla devreye sokan içerik, mevcutların ötesinde aksiyonlar ve ilginç gelişimler sergileme potansiyeline sahip gibi görünmekte.

Anlayacağınız oyunculuk ve senaryo hususunda diziyle ilgili ön yaklaşımım gayet olumlu. Bu beklentimin boşa çıkmamasını ve yeni bir hayal kırıklığı yaşanmamasını temenni ederim.

(devamı için sonraki sayfa linkine tıklayınız)