Ana sayfa İş yerinde kavga ederseniz tazminat bile alamadan kovulursunuz! Yargıtay’dan emsal karar

İş yerinde kavga ederseniz tazminat bile alamadan kovulursunuz! Yargıtay’dan emsal karar

tarafından ker_def

Kavga etti tazminatsız kovuldu…

Sakarya’da ustabaşı olarak çalıştığı mobilya imalathanesinde mesai arkadaşına küfür edip kavga çıkartan bir kişi tazminatsız işten çıkarıldı. Olay mahkemeye taşındı. Mahkeme tazminat talebinin kabulüne karar verse de Yargıtay davayla ilgili son noktayı koydu ve emsal bir karara imza attı.

Yargıtay’ın emsal olan kararı şöyle:

4857 sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesinde ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan hallerin sıralandığına dikkat çekilen Yargıtay kararında, “Sataşma, genel olarak hakaret, darp, kavga, tehdit şekillerinde karşımıza çıkmaktadır. İşçinin işveren veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söylemesi, işverene yahut onun aile üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması, bu yönde davranışlarda veya cinsel tacizde bulunması halinde de haklı fesih imkanı bulunmaktadır.

Dosyadaki bilgi belgelerden, tanıkların anlatımlarından, davacının aynı iş yerinde çalışan işçiye, iş sırasında küfür edip, kavgaya sebebiyet verdiği, davacının bu eyleminin 4857 sayılı İş Kanununun 25/II-d bendinde düzenlenen ‘işverenin başka işçisine sataşmak’ niteliğinde olduğu anlaşılmaktadır.

İşveren feshinin haklı olduğunun kabulü ile kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi gerekirken yanılgılı değerlendirme ile bu alacakların hüküm altına alınması hatalıdır. Mahkeme hükmünün oy birliği ile bozulmasına karar verilmiştir” denildi.

İş yerinde kavga ederseniz tazminat bile alamadan kovulursunuz! Yargıtay'dan emsal karar 7