Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin dizisi sanki final yapmış gibi bir sezon finali yaptı!

İstanbullu Gelin dizisi sanki final yapmış gibi bir sezon finali yaptı!

tarafından ker_def

Cuma akşamları Star Tv ekranlarında izleyicilerle buluşan İstanbullu Gelin; Aslı Enver, Özcan Deniz, İpek Bilgin gibi usta isimlerin rol aldığı çok başarılı bir yapım.

Önümüzdeki sezon da ekranda yer almaya devam edecek olan dizinin sezon finali ise izleyenleri adeta mest etti.

Vatan gazetesi tv eleştirmeni Oya Doğan ise, dizinin sezon finali için şu yorumu yaptı: “Final gibi sezon finali izledik”

Başlıktan da anlaşıldığı üzere Oya Doğan, dizinin sezon finalini çok beğenenler arasında yer aldı.

İşte Oya Doğan’ın gözünden İstanbullu Gelin’in sezon finali…

Bu sezon gerçekten bizi hikayesiyle sürükleyen pek çok dizi izledik ama bir dizi var ki, çıtayı çok yükseğe koydu. Senaryosu, rejisi, oyunculuk performansları ve prodüksiyonuyla tartışmasız eleştiriye mahal bırakmayan tek diziydi İstanbullu Gelin. Çünkü hikaye bizi bir çıkmazın içine sokup orada bırakmadı. Faruk ve Süreyya arasında sıkışmış bir aşkı izlemek yerine hikayesini katman katman açtı. Her karakterin bu hikayede söyleyecek bir sözü vardı. Herkesin bir acısı vardı ve bu acılar ortaya çıkacağı günü bekliyordu. Hayatta yaratıcı insanların karın ağrıları olduğuna inanırım. Karın ağrısı aslında çekilen acının akması gerektiğinin ilk belirtisidir. Deniz Akçay Katıksız’ı çektiği Köksüz filmiyle tanıdım. Kaleminden, rejisinden ve karın ağrısından çok etkilenmiştim. Bu sezon İstanbullu Gelin’i yazmasına çok sevindim. Çünkü biliyordum Köksüz’ü yaratan kadın bu dizide köksüz kalanların acısını daha net ortaya koyacaktı. O nedenle Adem’in köksüzlüğü o kadar gerçekti, ilk defa kötü bir karakteri bu kadar anladık. Ona hak verdiğimiz zamanlar oldu, kızdığımız anlar oldu ama hepimiz tek bir şeye yandık: Sevgisizliğine…

İnsanın çaresizliğini izledik

İstanbullu Gelin dizisi sanki final yapmış gibi bir sezon finali yaptı! 7

Süreyya’nın yaşam enerjisiyle motivasyon aldık, Faruk’la hayal ettiğimiz adamı izledik, Fikret’le kıskançlığı, İpek’le hırsı, Esma’yla otoriteyi, Osman’la insanlığı, Akif’le sadakati, Senem’le aile vefasını, Gülistan, Nurgül, Mustafa ve Nazif’le aile olmak için kan bağı gerekmediğini, Dilara’yla arkadaşlığı, Emir’le heyecanı ve senarist Deniz Akçay Katıksız’ın karın ağrısını izledik. Senarist karın ağrısını Emir’le anlattı. Sonuçta çok karakter izledik ama tek bir şey anlattı bize dizi; insanın karanlığı ve aydınlığı arasındaki çaresizliğini…

İSTANBULLU GELİN DİZİSİ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eser sahibi Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, senaristler Deniz Akçay Katıksız, Armağan Gülşahin’in kalbine ve kalemine sağlık! Şimdi cümleme bir sitemle başlayacağım. Zeynep Günay Tan sen şahane bir yönetmensin. Duyguyu kameradan izleyiciye öyle bir geçiriyorsun ki yutkunamaz hale geliyor insan. Onların dizi karakteri olduğunu unutturup evimizde bizimle yaşayan insanlar haline dönüştürüyorsun. Ama neden film çekmeyi seçmiyorsun. Artık bu yeteneği sinemada da görmek istiyorum. Bu hikayenin bu kadar gerçek olmasının en büyük mimarlarından biri de Deniz Koloş ve Zeynep Günay Tan gönlünüze sağlık! Çünkü siz hissetmeseydiniz bunu bize hissettiremezdiniz.