Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu çekiliyor…

İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu çekiliyor…

tarafından zk zk

Star TV’de Cuma akşamları ekrana gelen İstanbullu Gelin dizisi, Araplar’a ilham oldu…

Dizinin Arap versiyonunu çekmek için bir süre önce hazırlıkların başladığı medyaya yansımıştı.

Türk yönetmen Emre Kızılırmak’ın çekeceği diziyle ilgili detayları Milliyet Gazetesi Yazarı Ali Eyüboğlu yazdı.

Bu sezon sonunda ekrana veda edecek olan İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu merak edilirken Eyüboğlu şu bilgileri veriyor:

“Başta İsrail olmak üzere birçok ülkede büyük ilgi gören ‘İstanbullu Gelin’le ilgili sürpriz bir gelişme daha oldu.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin ünlü medya kuruluşu MBC Group’la iş yapan televizyoncu bir arkadaşımdan, yapımın Arap versiyonuna dair aldığım bilgiler şöyle:

Merkezi Dubai’de olan Orta Doğu ve Arap dünyasının en popüler televizyonu MBC, yapım şirketi 03 Medya ile ‘İstanbullu Gelin’in Arap adaptasyonu için anlaşma yaptı. Taraflar arasındaki anlaşmaya göre 42 dakikalık ilk 100 bölüm beklenen reytinge ulaşırsa, dizinin devamı da çekilecek.

İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu çekiliyor... 8   İstanbullu Gelin dizisinin Arap versiyonu çekiliyor... 9

Henüz Arapça adı kesinleşmeyen projenin oyuncu kadrosu Araplardan oluşturuldu, ama yönetmen koltuğunda Emre Kızılırmak oturacak.

‘İstanbullu Gelin’de Özcan Deniz’in oynadığı rol, Arap oyuncu Dhafer Zine El Abidine verildi. Aslı Enver’in canlandırdığı karakterin Arap versiyonunda, kadın başrol Carmen Bsaibes’in oldu.

Kapalı mekan çekimleri İstanbul’da, dış mekanlarının tamamı Lübnan’da süren yapımın fragmanını izledim. MBC’nin ekim ayında ekrana getireceği Joe Trad, Fares Yaghi ve Mohamad Al Ahmad’in yanı sıra dizideki ana karakterlerden birini canlandıran Takla Chamoun, saç modeli ve giyim tarzıyla ‘İstanbullu Gelin’deki İpek Bilgin’in tıpatıp aynısı.”