Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’de Süreyya’yı şizofrene mi bağlayacaklar?

İstanbullu Gelin’de Süreyya’yı şizofrene mi bağlayacaklar?

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’nin 3. sezonuna başlayan dizisi İstanbullu Gelin’in ilk bölümünde Süreyya’nın psikoloğun koltuğuna oturması hayra alamet değil!

Büyük beğeniyle izlenen İstanbullu Gelin dizisinin gerçek bir hikayeden uyarlandığını bilmeyen yok artık.

Dizide yaşananların gerçek hayattaki bir hikayeden esinlenerek yazıldığı ve  Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun yazdığı Hayata Dön kitabından uyarlandığı da gündeme gelmişti.

Ancak Aslı Enver’in hayat verdiği Süreyya gibi dizinin en sevilen karakterinin tam bir ruh hastası olduğunu kimse bilmiyordu!

Senarist Deniz Akçay’ın Episode Dergisi’nden Devrim Toyran’a anlattıkları, İstanbullu Gelin dizisinin kitaptaki halinden farklı olduğunu da ortaya koymuştu.

Yeni sezonun ilk bölümünü izleyenler, konunun kitaba döneceğinden endişe etmeye başladı! Dizinin açılış sahnesinde Adem’in oturduğu psikoloğun koltuğunda bu kez Süreyya vardı. Daha sonra da Yaz’ı gördük. İşte bu sahneden sonra sosyal medyada endişelerini dile getiren izleyenler mesaj yağdırmaya başladı.

Süreyya’nın aslında kitapta bir şizofren olduğu ancak karakterin ruh halinin değiştirildiğini anlatmıştı Deniz Akçay,

Dizide herkesin adeta ‘kanatsız melek’ gibi gördüğü Süreyya ile ilgili gerçek ise çok şaşırttı.

Süreyya’nın karakteri İpek’e yansıtıldı!

İstanbullu Gelin’in gerçek hikayedeki karakterleri o kadar çok değişmiş ki Akçay, dizinin 7. bölümünden 16. bölümüne kadar kitabın yazarı ile hiç görüşmediğini ve kitabı da okumadan senaryoyu yazdığını, karakterlerin büyük dönüşüm geçirdiğini röportajda anlatıyor.

Senarist, bakın Süreyya’nın kitaptaki halini bakın nasıl anlatıyor:

İstanbullu Gelin'de Süreyya'yı şizofrene mi bağlayacaklar? 7

“Mesela kitapta asıl sorunlu olan karakter Süreyya. Neredeyse şizofreni durumu var. Çok ağır travmatik sorunları ve hiç istenmeyen bir karakter. Kayınvalidesine kendini kabul ettirmek için kendi varlığından vazgeçen bir kadın. Onu mesela biraz daha İpek’e kaydırdım. Konak kalabalık bir ev, köklü bir aile, bunlar gerçek. Bir de kitaptaki karakterleri hikâye karakterlerinden alıp başka karakterler üzerinden, cümlesi başka olan bir yere çevirdik, böylece evrildi. Zaten bana hikâyeyi dönüştürme serbestisi verilmişti.”

Bu açıklamanın ardından dizinin yeni bölümünde Yaz’ın ‘Babaannemi annem öldürdü’ sözleri büyük dikkat çekerken, olayların gidişatının kitaba uygun olmaya mı başladığı sorusu doğdu akıllarda.

Bakın izleyenler neler söylüyor?