Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’le ilgili gerçeği senaristi anlattı!

İstanbullu Gelin’le ilgili gerçeği senaristi anlattı!

tarafından zk zk
Star TV ekranlarında Aslı Enver, Özcan Deniz ve İpek Bilgin’in başrollerinde oynadıkları İstanbullu Gelin’in gerçek bir hikayeden yazıldığı konuşulmuştu.

Dizinin senaristi konuya ilk kez açıklık getirdi. Senarist Deniz Akçay, Episode dergisi için Devrim Toyran’a verdiği röportajda bu soruya bakın nasıl yanıt veriyor?

“Kitaptaki karakterler, cümlesi başka olan bir yere evrildi”
“İstanbullu Gelin”in jeneriğinde “Gerçek hikâyeden uyarlanmıştır,” diyor ve eser Dr. Gülseren Budayıcıoğlu yazıyor. Kimin hikâyesi olduğunu biliyor muyuz? Dizi hâlâ o gerçekliğe dayanarak mı ilerliyor?

İstanbullu Gelin'le ilgili gerçeği senaristi anlattı! 7

DENİZ AKÇAY: Yok. İstanbullu Gelin gerçek bir hikâyeden uyarlanmış ama kimin hikâyesi olduğunu bilmiyorum. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Hayata Dön kitabından uyarlanmış. İlk başta kurulurken Gülseren Hanım, dizinin danışmanıymış. Ben devraldığımda İngiltere’ye taşınmıştım. 7. bölümden 16. bölüm bitene kadar Gülseren Hanım’la hiç görüşemedim. Kitabı da okuyamadım, öyle bir vaktim olmadı. İşin açıkçası kitabı sezon arasında okuyabildim. Sonrasında Gülseren Hanım’ın birkaç kitabını daha okudum ve oradaki karakterleri başka yerlere dağıtmayı seçtim.