Ana sayfa Dizi Haberleri Kadın dizisinde Arif çok iyiydi ama Baraj’da Nazım olmadı!

Kadın dizisinde Arif çok iyiydi ama Baraj’da Nazım olmadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV’de 3 sezon süren Kadın dizisinde Arif karakterine hayat veren Feyyaz Duman, büyük bir ilgi gördü. Genelde sinema filmlerinde rol alan oyuncu, bu karakter sayesinde geniş kitleler tarafından tanındı.

Arif rolü, oyuncuya bir hayli iyi geldi ve başarılı performansıyla da izleyiciye kendisini kabul ettirdi. Feyyaz Duman adına Kadın dizisini çok önemli bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Mart ayında ise ünlü oyuncu, Baraj isimli diziyle yine aynı kanalda hem de aynı gün ekrandaydı.

Nazım karakterini canlandıran Feyyaz Duman, ilk 2 bölümde yine kendinden söz ettirdi. Araya pandemi girdi ve 5 aylık ayrılıktan sonra geçen hafta itibariyle Baraj dizisi yeniden izleyicisi ile buluştu. Ancak Nazım karakterinde bir sıkıntı var. Ekran başındaki izleyicilerin de fark ettiği üzere çok fazla geri planda kalan bu karakter, Baraj dizisinde hikayenin gelişiminde sorunlu bir durum oluşturuyor.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Nazım karakterinin içinde bulunduğu durumu analiz etti ve silikleştirilmesine itirazda bulundu.

Kadın dizisinde Arif çok iyiydi ama Baraj'da Nazım olmadı! 7

İşte o yazıdan bir bölüm: Feyyaz Duman ‘Kadın’daki oyunculuğuyla takdir ettiğim bir isim. Nasıl ki ‘Baraj’ın proje aşamasında da Nazım rolüne çok iyi oturacağını düşünmüştüm. Dizinin ilk bölümünde yanılmadığımı da gördüm nitekim. Evet… Arif misali başkasına âşık bir kadının sevda hüznünü içinde yaşayacak olan Nazım için Feyyaz Duman gerçekten de biçilmiş kaftandı. Sessiz duruşu, çekingenliği, aşkını gizlemekle belli etmek arasındaki mimikleri, duygusallığı, tepkileri karakterin özellikleriyle gayet uyumluydu. Ancak tüm bu artı özelliklere rağmen onun sahnelerinde bir eksiklik duygusu sarıyor içimi. Sanki Nazım burada gereğinden fazla ötelenmiş gibi duruyor. Ne bileyim, filmle kıyasladığımda daha süt dökmüş bir Nazım algılıyorum burada. Tamam… Tarık onun yerine aşk aksiyonunda varlık gösterecek ve bu aşamada doğal olarak bir parça önde olmalı ama… Nazım’ı da hepten silikleştirmemeli!

Öte yandan filmdeki kendine güvensizlik unsurunu kullanmak yerine Nazım’ı yüzünün bir tarafını bozan koca yara iziyle çirkinleştirmeye neden ihtiyaç duyulduğunu da anlamadım. Bir ihtimal, devasa burnundan çekinip aşkını itiraf edemeyen ve yazdığı mektuplarla arka planda kalıp sevdiği kadının başkasıyla evlenmesine vesile olan ‘Cyrano de Bergerac’ havası katılmak istenmiştir. Ama bana göre yanlış olmuş. Zira bizim izleyici güzeli sever ve bu mantıkla yakıştırma yapıp çiftler yaratır genelde! Onun için Nazım bir şekilde o yaradan acilen kurtulursa dizinin selameti adına daha iyi olur diyorum.”