Ana sayfa Dizi Haberleri Kadın ve Anne dizileri resmen dünyayı iki kere dolanıyor!

Kadın ve Anne dizileri resmen dünyayı iki kere dolanıyor!

tarafından zk zk

Dizi sektörünün şu anda gözü kulağı Fransa’nın Cannes kentinde yapılan MIPCOM Fuarı’nda. Türk dizilerinin görücüye çıktığı ve başka ülkelere satış anlaşmasının yapıldığı fuarda, ilginç bir durum da yaşanmakta.

Geçtiğimiz sezonlarda Beren Gökyıldız, Cansu Dere ve Vahide Perçin’in başrolünde oynadığı Japon uyarlaması Anne dizisi ile Fox TV’de devam eden ve yine Japon uyarlaması olan Kadın dizisi, yeniden Japonlara satıldı!

Bu ilginç durum, yerli dizilerimizin yurtdışında nasıl bir ilgi gördüğünün de göstergesi. Kendi dizilerinin Türk uyarlamasını satın alan Japonlar, durumdan hayli de memnun.

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, Mipcom’da yaşanan bu ilginç durumu ve Özge Özpirinçci’nin bir panelde söylediklerini bakın nasıl aktarıyor:

Kadın ve Anne dizileri resmen dünyayı iki kere dolanıyor! 7

“Anne yeniden Japonya’ya satıldı

Mipcom’un açılış günü Japonya Uluslararası İlişkiler ve İletişim Bakanlığı’nın iletişim direktörü Makiko Yamada, Med Yapım’ın sahibi Fatih Aksoy ve Kadın dizisinin başrolü Özge Özpirinçci’nin katılımıyla bir panel gerçekleşti. Nilüfer Kuyel’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Japon dizilerinin Türkiye’ye uyarlanıp dünyaya satılması konuşuldu. Herkesin ortak fikri güçlü bir hikayenin olması gerektiğiydi.

Anne ve Kadın dizilerinin Türk uyarlamasının dünyaya satılmasına Özge Özpirinçci şahane bir yorum yaptı: “Hikaye Japonya’da doğuyor, Türkiye’de büyüyor ve sonra dünyaya yayılıyor.” Fatih Aksoy ise Oasis’i aldıklarını ve önümüzdeki dönemde dizi yapacaklarını söyledi. Fuarda Türkiye Japonya ilişkileri yeni bir boyut kazandı. Çünkü Mother önce Türkiye tarafından alınıp yapıldı. Anne olarak tekrar Japonya’ya satıldı.”