Ana sayfa Dizi Haberleri Kalbimin Sultanı’nın acilen toparlanması lazım!

Kalbimin Sultanı’nın acilen toparlanması lazım!

tarafından zk zk
Star TV’nin yeni dizisi Kalbimin Sultanı, ilk bölümüyle düşük reyting alsa da yaz aylarında ekranı dolduracağı görüşü hakim.

Habertürk Gazetesi’nden Mustafa Doğan, diziyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde bazı eksikliklere de dikkat çekerek şansının yüksek olduğu görüşünü dillendiriyor.

İşte o yazı:

“Kalbimin Sultanı…

DÖNEM dizileri hayli maliyetli olduğundan yazın böyle bir işe kalkışılması hiç alışık olmadığımız bir durum.

Bir dönem dizisine harcanan parayla 4-5 yaz dizisi çekilebileceğini söyleyeyim, varın gerisini siz düşünün.

Yazın yerle yeksan olan reytingleri de hesaba katınca böyle bir projeye soyunmak için ya paranızın çok olması lazım ya da matematik konusunda cahil!

Bir diğer seçenek de güçlü bir yabancı ortak.

İşte çarşamba akşamı tanıştığımız, kayıtlara ilk Türk-Rus ortak dizi projesi olarak geçen ‘Kalbimin Sultanı’ üçüncü seçeneğe giriyor.

Tanıtımlarını izledikten sonra, “Yaz ekranının kesin tutacak işlerinden biri bu” diye yanına işareti peşinen koymuştum. Tarihi romantik komedi fikri heyecan vericiydi.

‘Lost’ ve ‘Prison Break’in yönetmeni Bobby Roth’un supervisor yönetmenliğini üstlenmesi ve prodüksiyonu itibarıyla düşük profilli yapımlar arasından sıyrılacağı kanaatindeydim.

MERYEM IŞIĞI VAR

İlk bölüm reytingleri yerlerde olsa da hâlâ aynı fikirdeyim. Zaten dizinin ramazanın, bayram tatili telaşının ve seçim atmosferinin ortasına konumlandırılmasını anlamak mümkün değil. Daha kötü bir zamanlama olamazdı!

Yenilikçi yönüyle bilinen Sultan Mahmud’un öyküsünü bir Rus güzeline âşık olmasından yola çıkarak romantik komedi türünde anlatmak fikri harika. Hele ki taht oyunları, savaşlar ve fetihlerden izleyicinin sıkıldığını net şekilde ortaya koyduğu bir dönemde.
Kalbimin Sultanı'nın acilen toparlanması lazım! 7

Sultanın ve Anna’nın tanışma hikâyesi basit ve eğlenceliydi. İkiliyi canlandıran Ali Ersan Duru ve Alexandra Nikiforova rollerine cuk oturmuş. Birbirlerine de çok yakışmışlar.

Nikiforova’da kesinlikle Meryem Uzerli’nin ilk dönemki ışığı var. Tanıtımlardaki gülme sahnesinde araya Uzerli’nin görüntüsünün karıştığını sandım hatta! Hem güzel hem sempatik.

2.5 ayda öğrendiği kırık Türkçe’si onu daha da sempatik kılıyor. Dublajla oynasa bu sıcaklığı veremezdi.

Dizinin prodüksiyon kalitesi beklentilerimin çok altında kaldı. ‘Muhteşem Yüzyıl’dan alıştığımız o ihtişam ekrana yansımıyor.

Dekor sanki kartondanmış hissi veriyor. Efektli sahneler ise ziyadesiyle sırıtıyor.

Dizinin türü noktasında da bir belirsizlik var. Kimliği net değil. Romantik komedi tarafına daha ağırlık vermeleri gerektiği kanaatindeyim.

Yaz ekranı için birkaç gömlek büyük olan kadro seçimi başarılı. Performanslar da öyle.

Sonuç olarak…

Artıları eksilerinden bir hayli fazla olan, izleyicide karşılık bulma potansiyeli yüksek bir iş ‘Kalbimin Sultanı’. Reyting açısından çabuk toparlanacaktır.”