Ana sayfa Dizi Haberleri Kalk Gidelim dizisinin Badegül’ü İlayda Aydın’ı yakından tanıyalım!

Kalk Gidelim dizisinin Badegül’ü İlayda Aydın’ı yakından tanıyalım!

tarafından ker_def
‘Oyunculuğun tadını çıkarmak istiyorum’

‘Kalk Gidelim’deki performansıyla beğeni toplayan İlayda Aydın, “Sektöre, Badegül gibi malzemesi bol bir karakter ve başarılı bir diziyle başladığım için avantajlıyım” dedi.

Milliyet Cadde’ye konuşan İlayda Aydın’ın röportajı:

‘Kalk Gidelim’ dizisinde Badegül karakterini canlandıran İlayda Aydın, bir yandan da bale öğretmenliğine devam ediyor.

Bale hayatıma yedi yaşında başladım. Ciddi bir disiplin çerçevesinde, eğlenceli vakit geçirmeyi bu sayede öğrendim. 12 yıllık bale kariyerimden sonra, öğretmenliğe başladım. Oyunculuksa, hep aklımdaydı fakat girişimde bulunmamıştım. İçimdeki sese ‘Dur’ diyemediğim yerde, İzmir’den atlayıp, İstanbul’a geldim.

– Dizi teklifi nasıl geldi?

Menajerimi aradılar ve deneme çekimine gittim. Sonrasında rolü aldığımı öğrendim. Hızlı ve heyecanlı oldu.

– Şanslı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Hem de çok. Daha yolun başındayım. İlk ekran tecrübeme, Badegül gibi malzemesi bol bir karakter ve başarılı bir diziyle başladığım için avantajlı olduğumu düşünüyorum.

– Bir çobanı oynamak nasıl?

Aslında en başta ürkmedim değil. Çünkü koyun ve koçların içinde olacaktım. Sonra hayvanları ayırt etmeden çok sevdiğimi hatırlattım kendime. Bir köpeğim var. ‘Ne kadar farklı olabilir ki?’ dedim. Kaynaşmak kolay oldu.

– Çekimler Muğla’da devam ediyor. İstanbul’u özlüyor musunuz?

Çekim yaptığımız yerler gerçekten doğa harikası. Muğla’nın bu denli güzel bölgeleri olduğunu set sayesinde gördüm. Beni zorlayan tek şey, havası oldu. Çünkü soğukken fazla soğuk, sıcakken de çok sıcak. İzmirliyim. İşim dolayısıyla İstanbul’a gidip geliyorum. Her boşluğumda iki şehirden birine kaçıyorum. Biraz zor oluyor.

Kalk Gidelim dizisinin Badegül'ü İlayda Aydın'ı yakından tanıyalım! 7

KALK GİDELİM DİZİSİ TÜM BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

– Bir yandan da oyunculuk eğitimlerine devam ediyorsunuz…

1.5 yıl oyunculuk eğitimi aldım. Şu anda da Hakan Karsak’la çalışmaya devam ediyorum. Bana çok destek oldu. Motivasyonumu yüksek tutmamda da büyük etkisi var.

– Kariyerinize nasıl yön vermek istersiniz?

Donanımlı bir oyuncu olmaktan yanayım, hayata bakış açım da bu şekilde. Nasıl dansın her türlü haline emek verip, öğrenmeye çalıştıysam, bu işte de aynı şeyi başarmak istiyorum. Beni çok uzun ve zor bir yolculuğun beklediğinin bilincindeyim. Fakat kariyer planımda işini doğru yapan bir oyuncu olarak anılmak var.

– Bundan sonraki projenizde oynamak istediğiniz özel bir rol var mı?

Açıkçası canlandırmak istediğim çok fazla karakter var. Oyunculuğun tadını doyasıya çıkarmak istiyorum. Ama sahnede olduğum, konservatuvar eğitimimi de değerlendirebileceğim bir karakter olsa, hoşuma gider.

‘Natalie Portman’a hayranım’

– Beğendiğiniz, örnek aldığınız oyuncular var mı?

Belki balerin olmamdan dolayı, Natalie Portman’a hayranım. ‘Black Swan’da beni çok etkilemişti. Bir de Demet Akbağ’ı ekranda gördüğüm an kanalı değiştiremem, sonuna kadar izlerim. Bir filmi çıktığında, vizyona girdiği gün istisnasız giderim.

– Oyunculukta güzellik önemli mi sizce?

Bakımlı görünmenin hayatın her alanında önemli olduğuna inananlardanım. Ekran, bu durumu daha da hassaslaştırıyor tabii. Fakat canlandırdığınız karaktere göre işler değişir. Mesela tek özelliği sadece güzellik olan bir kızı oynamak, beni mutlu etmez.