Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’de 2, Atv’de 2, Fox TV-Star ve TRT’de 1 dizi final yapıyor!

Kanal D’de 2, Atv’de 2, Fox TV-Star ve TRT’de 1 dizi final yapıyor!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Sezon sonu yaklaşırken diziler birer birer dökülmeye başladı. Haziran ayını görmeden bazı diziler çoktan final bayrağını çekti bile.

Diziseverler, yeni sezonda hangi dizilerin biteceği açıklamalarını adeta tetikte bekler oldu. Devam edecek sanılan pek çok dizi, final haberleriyle gündeme geliyor. Geçtiğimiz hafta ekrana veda eden İnsanlık Suçu dizisi de bu dizilerden bir tanesiydi.

Kanallar yeni sezonda çok az diziye şans tanıyacak. Maliyetlerin yükseldiği dizi sektöründe yeterli reytingi göremeyen dizilerin direnmek için de çok şansları yok.

Önümüzdeki dönemde daha az dizi izleyebileceğimizi pek çok çevreden gelen haberler göstermişti.

Artık yatırımı diziler yerine daha çok programlara yapmaya çalışacak kanallar.

Kanal D'de 2, Atv'de 2, Fox TV-Star ve TRT'de 1 dizi final yapıyor! 7

Maliyeti ve riski daha az olan programlar, dizilerin yerini almaya başlayacak. En azından son yıllarda yaşanan dizi hüsranlarından sonra kanalların bakış açıları genel olarak böyle.

Önümüzdeki sezonla ilgili tartışmalar çoktan başladı.

Ancak etkisini bu yaz da göreceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yaz her kanalda 3’er 5’er yaz dizisi olmayacak.

Daha çok eğlence içerikli programlar, yarışmalar, farklı formatlar olacak.

Dizilerin pek çoğu da gelecek sezonu göremeyecek. Çoktan ipi çekilen dizileri Mesut Yar da Posta’daki köşesinde sıralamış. “Hangileri gidiyor?” başlıklı yazıda kanal kanal finali kesinleşen diziler şöyle sıralanıyor:

“Star, “Fazilet Hanım ve Kızları”na son verdi. FOX’ta “Adı: Zehra” önümüzdeki sezon ekranda olmayacak. Kanal D, “Siyah Beyaz Aşk”ı noktalama kararı aldı. “Vatanım Sensin” de sezon sonunda final yapıyor. Atv, “Kanatsız Kuşlar” ve “Cennet’in Gözyaşları” ile yolları ayırıyor. TRT 1’de ise tek kayıp “Aslan Ailem” oldu. Durum budur… ”

Bu sezon kanalların verdikleri ani kararlar arasında sezon bitmeden başka diziler de eklenir mi bilmiyoruz. Ancak gelecek sezon devam edecek diziler, kendi günlerinde ilk 3’e girebilenler ya da reyting tablosundaki yerini korumayı başarmış olanlar.

Şimdilik son durum böyle ancak dizi bombardımanıyla şaşkına döndüğümüz bu sezon sonunda, kanalların çok daha sağlam adımlarla dizi seçmesi gerekecek. Yani önümüzdeki yıl, muhtemelen böyle bir döngü yaşamayacağız.