Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’den diziler konusunda beklenmeyen adım! Yeniden başlıyorlar!

Kanal D’den diziler konusunda beklenmeyen adım! Yeniden başlıyorlar!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir kaç yıl üst üste diziler konusunda büyük bir şanssız dönem yaşadı Kanal D. İddiası da bütçesi de büyük yapımları ekrana getirdi zaman zaman. Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı ancak sadece 6 bölüm süren dönem dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi gibi… Ardından romantik komedi, dram, polisiye gibi farklı türlerde yapımlarla şansını denedi. Fakat bir kaç yıl ardarda dizi şanssızı kanal olarak anılmasına neden olan hüsran yaşadı kanal…

Geçtiğimiz yıl ekrana gelmeye başlayan Sadakatsiz ile bu şansı kırdı. Uzun süren dizilerine bir yenisini ekleyerek şanssızlığını da kırma yolunda ilerledi. Camdaki Kız da bu dizilerden birisi oldu. Geçtiğimiz sezon başlayan dizi, her ne kadar ilk günlerdeki kadar reyting zirvesini zorlamasa da hatırı sayılır bir ilgiyle izlenmekte.

Ardından bu sezon başlayan Yargı dizisiyle makus talihini ciddi bir şekilde değiştirdi Kanal D! Zira herkesin dilinden düşürmediği bir başka yapımla kanalın dizi konusundaki itibarını da tekrar pekiştirdi. Sonrasında gelen Üç Kız Kardeş dizisi de sessiz ama derinden gelerek 4. bölümüyle bu hafta reytingin zirvesine yerleşti!

Kanal D'den diziler konusunda beklenmeyen adım! Yeniden başlıyorlar! 8

Kanal D, dizi seçimleri konusunda çok daha titiz davrandığını ortaya koyan adımlar atıyor son iki yıldır. Arka Sokaklar dizisi, kanalın 16 yıldır vazgeçilmezlerinden. Cuma akşamları reyting birincilikleriyle uzun süre Kanal D’nin yüzünü güldürdü ve hala da dikkat çekiyor. Fakat uzun yıllardır devam eden bu fenomen dizinin yanına şimdi yenilerini ekleyerek Kanal D, önemli bir atılım yaptı.

Bu arada yeni diziler için de yapımcı firmalarla arayış içinde olan Kanal D, sektörde iyice sıklaşan saflar arasında zorlanmamak adına bir atılım daha yapmaya hazırlanıyor! Malum, dizilerin yapımcıları şu sıralar hem kanallara hem de giderek artan dijital platformlara proje yetiştirme telaşında.

Bu nedenle kanallar için de yapımcılar için de bu durum zorlayıcı bir süreci beraberinde getiriyor. İşte Kanal D, bu süreçte kendi yolunu kendisinin çizeceği yeni projeleri hayata geçirmek için, çok daha önce bünyesinde varolan bir oluşumu yeniden canlandırmaya hazırlanıyor!

Kanal D'den diziler konusunda beklenmeyen adım! Yeniden başlıyorlar! 9

Daha önce pek çok diziyi iç yapımlar olarak kendi bünyesinde hazırlıyordu Kanal D. Bir süredir bu durum devam etmiyordu. Fakat sektörde işlerin iyice yoğunlaşmasıyla kanalın yeniden iç yapımlarla dizi meselesine el atacağı öğrenildi!

Kanalın daha önce pek çok dizisinin yapımcılığını üstelenen D Productions, yeni bir yapılanma ile yeni projeleri ortaya çıkarmak üzere tekrar hayata geçirilecek! Gazeteci Birsen Altuntaş, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan verdiği bilgiyle, Kanal D’nin kendi firması aracılığı ile yeni bir yazlık dizinin yapımına başladığını da duyurdu.

Bu dizinin oyuncuları ile ilgili henüz bir netlik yok. Ancak senaryosunu Barış Erdoğan ve İlker Arslan yazarken, yönetmenliğini ise Serdar Gözelekli üstlenecek.

Kanal D, daha önce de kendi prodüksiyon şirketi aracılığı ile diziler yaptırdı. 1992 yılında kurulan şirket, 2018 yılına kadar aktif şekilde faaliyetteydi. Güneşi Beklerken, Benim Adım Gültepe, Ulan İstanbul, Şeref Meselesi, Adı Efsane ve Siyah Beyaz Aşk gibi sevilen dizilerin altında D Productions imzası vardı. Yapım firmasının yeniden hayata geçirilmesi ile birlikte Kanal D, diziler konusunda çok önemli bir adım daha atmış oluyor.