Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’den dizilerle ilgili flaş karar! Yeni sezon çok farklı olacak!

Kanal D’den dizilerle ilgili flaş karar! Yeni sezon çok farklı olacak!

tarafından zk zk
Geçtiğimiz sezonda dizi konusunda büyük şanssızlık yaşayan kanallar arasında en dikkat çeken Kanal D olmuştu.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin, aylarca süren çalışmalara, Kenan İmirzalıoğlu gibi Star bir ismin oynamasına, büyük kadroya ve büyük prodüksiyona karşın yaşadığı hüsran, kanalı başka kararlar almaya itmesinde son nokta oldu.

Sezon boyunca pek çok diziyi ekrana getiren kanal, hayal kırıklığı yaşadı.

Dizilerin maliyetlerine karşılayamadığı reytinglerle yaşadığı hüsran sonrasında Kanal D’nin yeni Genel Müdürü Murat Saygı, dizilerle ve kanalın yeni projeleriyle ilgili olarak Hürriyet Gazetesi’nden Cengiz Semercioğlu’na konuştu.

Saygı, yeni dizilerle ilgili olarak “Anlaştığınız yeni bir dizi var mı?” sorusuna “Drama ekibimle 7-8 diziyi inceliyoruz. 2 tanesini sipariş verdik gibi. Kontrat aşamasındayız. 3 ve 4’üncüyü de olgunlaştırıyoruz. Yazın tek dizi gireceğiz” ifadesini kullandı.

Kanal D'den dizilerle ilgili flaş karar! Yeni sezon çok farklı olacak! 7

Bu arada artık Star’ların dizilerde büyük paralar aldıkları dönemin artık kapandığı da Saygı’nın röportajındaki sözlerinden anlaşılıyor.

Saygı, bölüm başına 150 bin TL gibi rakamlar alan ve maliyetleri zorlayan bu konuyla ilgili olarak Star’ların dizilerde yer almaya devam edeceğini belirterek “Ama starlar da makul rakamlara inecek… Bu paraları alan 8 ya da 10 isim var. Her genel müdür gibi ben de çalışmak isterim onlarla ama olmazsa da olmaz. Çünkü şöyle bir şey var; senin projen iyi ise her zaman iş yapar. Bir tane parlak oyuncuyu oynattın diye, her iş tutacak kaidesi yok” açıklamasını yapıyor.

Saygı, amaçlarının ünlüleri mağdur etmek olmadığını vurgulayarak “Algıyı doğru yönetmezsek, sanatçılar, oyuncular tarafından yanlış anlaşılabilir. Ama her bölüm yayınlandığında kanal 500 bin lira zarar etsin ama her oyuncu cebine 100 bin lira para koysun. Bu sürdürülebilir değil” ifadesini kullandı.

Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN