Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’nin yeni dizileri sosyal medyada harika, reytinglerde tırt!

Kanal D’nin yeni dizileri sosyal medyada harika, reytinglerde tırt!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Kanal D’nin geçtiğimiz sezondan gelen Çocuklar Duymasın dizisi Çarşamba günleri zorlanıyor… 13. sezonundaki Arka Sokaklar ise Cuma gününün zirvesinde… Zaten Arka Sokaklar olmasa Kanal D dizi piyasasında çok aşağılarda yer alacak.

Kanal D’nin yeni dizilerinin sosyal medyadaki durumları ile reytinglerdeki durumları arasında ciddi bir farklılık var… Nasıl mı? İşte Televizyon Gazetesi’nin detaylı analizi…

KOCA KOCA YALANLAR

Kanal D'nin yeni dizileri sosyal medyada harika, reytinglerde tırt! 9

Yeni dizilerin ilki Koca Koca Yalanlar olmuştu. Ağustos ayının ortasında başlayan dizi, ilk bölümüyle izleyicilerin tepkisini çekmiş ancak daha sonra bu tepki azalmıştı. Fakat reytinglerde Çukur, Söz ve Yasak Elma’nın başlamasıyla bir hayli gerilere düştü. Sosyal medyada diziye yönelik tepkilerin daha sonra diziye destek halini aldığı ve sosyal medya kullanıcılarının diziden memnun olduğu yapılan paylaşımlarla kendini gösteriyor.

Sonuç olarak, dizi sosyal medyada beğeni topluyor ama reytinglerde tırt…

BİR UMUT YETER

Kanal D'nin yeni dizileri sosyal medyada harika, reytinglerde tırt! 10

Sosyal medya ortamında çok ciddi bir karşılık bulan Bir Umut Yeter dizisi, reytinglerde ise umduğunu bir türlü bulamadı. Hazal Subaşı’nın fanları sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Ancak reytingleri ayağa kaldırmak ile sosyal medyayı ayağa kaldırmanın aynı şey olmadığı da ortaya çıktı.

Esra Bilgiç Töre’nin fanları da etkiliydi. Tolgahan Sayışman fanları nedense diziye o kadar da güçlü destek vermedi.

Sonuç olarak, yayınlanan 2 bölümüyle sosyal medyada müthiş bir etki yaratan Bir Umut Yeter, reytinglerde pek de varlık gösteremedi…

BİR LİTRE GÖZYAŞI

Kanal D'nin yeni dizileri sosyal medyada harika, reytinglerde tırt! 11

Dizinin hikayesi ve oyuncuları ortaya çıkınca sosyal medyada hareketlilik başlamıştı. Bir Litre Gözyaşı dizisinde Miray Daner etkisi dijital ortamda bir hayli iyi dönüşler aldı. İlk fragman, fotoğraflar, hikayenin detayları derken daha dizi başlamadan müthiş bir beklenti oluştu. 6 Ekim Pazar akşamı dizi ekrana geldiğinde twitter yıkıldı adeta… #birlitregözyaşı hashtagi bile sıra sürede en çok konuşulanlar arasına girdi. Dizi çok beğenildi… Haklıydı sosyal medya kullanıcıları gerçekten de başarılı bir yapım ekrandaydı.

Sonuç olarak, sosyal medyada ilk bölümüyle müthiş bir etkileşim yaratan Bir Litre Gözyaşı dizisi reytinglerde ise beklentilerin çok altında kaldı.

Bu da gösteriyor ki, sosyal medyadaki müthiş etkileşim dalgasının reytinglere olan katkısı sınırlı…

Sosyal medya kullanıcı profili ile televizyon izleyicisi profili de birbirinden çok farklı…

Bu durum sosyal medyanın önemsiz olduğu sonucunu çıkartmamalı.

Ancak sosyal medyadaki müthiş etkileşimlerin de reytinge katkısının sınırlı olduğu gerçeği artık kabul edilmeli.