Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’nin yeni dönem dizisi Selanik 1920 Destanı ile ilgili tüm detaylar…

Kanal D’nin yeni dönem dizisi Selanik 1920 Destanı ile ilgili tüm detaylar…

tarafından zk zk
Kanal D’nin hazırlıkları süren ve yeni sezonda bomba gibi gelen dönem dizisi Selanik 1920 destanı ile ilgili detayları yazarımız Ece Er veriyor. İşte o yazı:
Televizyongazetesi/Analiz

Selanik 1920 Destanı Dizisinde Erdal Çaylak Yunanlı Generali Oynayacak

Kanal D’nin idealı yeni sezon dizisi büyük titizlik ve gizlilik içerisinde hazırlanıyor. Selanik ve İstanbul’daki setleri hazırlanan Selanik 1920 Destanı dizisinin oyuncuları bir bir belirleniyor. Büyük bir emekle hazırlıklar sürerken oyuncu seçimlerinde de oldukça titizlikle çalışılıyor.

Atatürk ile olan konuşması ile tarihte daha büyük yankı uyandıran General Nikolaos Trikupis için yapılan çalışmada rolü Erdal Çaylak oynayacak.

Selanik- İstanbul arasında hummalı bir çalışma ile çekimlerine başlanan Selanik 1920 Destanı dizisinin ortak yapımcıları Turgay Meydan ve Kıvanç Said Bilgin’in dizinin tarihi yansıtması için oldukça yoğun çalışıyorlar.
TM Production ve Y Production’un ortak yapımı olan Selanik 1920 Destanı dizi ana kastı yavaş yavaş belirtiyor. Seçimlerde yapılan titizliğe bakılacak olursa daha çok uluslar arası platformda çalışmış ve eğitim almış oyuncuların dizide rol aldığını görüyoruz.

Erdal Çaylak: 1970 Ankara doğumlu. Almanya’nın Berlin şehrinde oyunculuk hayatını sürdüren oyuncu Türkiye- İstanbul’da Sinema-Tv eğitimi aldı. Daha sonra Amerika çalışmalarına devam etti. Erdal Çaylak aslen Selanik göçmeni Pomaktır. Erdal Çaylak’ın Mustafa Kemal Atatürk ile akrabalık bağı da vardır. Kamera önü oyunculuk yaptığı gibi kamera arakasında görev alan Erdal Çaylak ilk sinema filmi olan Osmanlı Subayı isimli filmde hem kamera önünde hem de kamera arkasında görev aldı. Selanik 1920 Destanı dizisinde Nikolaos Trikupis olarak izleyeceğimiz Erdal Çaylak’a başarılar dileriz.

Kanal D'nin yeni dönem dizisi Selanik 1920 Destanı ile ilgili tüm detaylar... 8

Nikolas Trikupis: (1868 Yunanistan- 1956) Yunan orduları başkomutanı Anesti, Büyük Taarruz’un ilk günlerinde ordusunun yenilgisini sezmiş, cephedeki görevini Afyon cephesi kolordu komutanı Trikupis’e bırakarak İzmir’e gitmişti. Yunan Hükümeti de Küçük Asya başkomutanlığına Trikupis’i getirmişti. Türk Ordusu karşısında ağır yenilgiler alan Trikupis, 24 Eylül’de Yunan esirleriyle birlikte Ankara’ya getirildi. Mustafa Kemal’in “düşmanı denize dökün ama onuru ile oynamayın!” dediğini tarih yazar.

Trikupis’in esir bulunduğu kampta beslenen köpeğe esir generalin adının takılmasını Mustafa Kemal önlemiştir.
“İntihar etmeliydim” diyen Trikupis’i avutan, acısını dindirmeğe çalışan da Mustafa Kemal’di:

“-Vicdanınıza karşı vazifenizi yaptığınıza kani iseniz müsterih olabilirsiniz. En büyük kumandanların bile esir oldukları tarihlerde yazılıdır. Meselâ size Napolyon’u gösterebilirim.”

Kanal D'nin yeni dönem dizisi Selanik 1920 Destanı ile ilgili tüm detaylar... 9

Sonra ismet paşa’ya dönerek:
“-Kumandanlar yorgundur. İstirahatlarını temin buyurursunuz.” demekle de kalmamış, tek tek ellerini sıkarken ayrıca:

“-Bizim misafirlerimsiniz, her suretle emin ve müsterih olabilirsiniz. Bir arzunuz olursa bize bildiriniz.” diyerek gönüllerini almıştı.”

Hıfzı Topuz ise Trikupis ile gerçekleştirip yaşananları teyit ettirdiği röportajı “Eski Dostlar” adlı kitabında anlatıyor.

Atatürk’ün Yunan geçici hükümetine iadesini geciktirerek idamını önlediği Nikolaos Trikupis her sene 29 Ekim günü Atina Türk Büyükelçiliğine giderek Atatürk’ün resmi önünde saygı duruşunda bulunmuştur. bu saygı duruşu 1956 yılında ölümüne kadar sürmüştür. Çok önemli bir tarih kahramanı olan Trikupis karakterini canlandıracak olan Erdal Çaylak’ın bu rolün hakkını vereceğini düşünüyorum.

Hayatta hakkını vermeniz dileği ile…

[email protected]
twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub