Ana sayfa Sinema Kapı filminin ilk gösterimde gözyaşları ve alkışlar eksik olmadı

Kapı filminin ilk gösterimde gözyaşları ve alkışlar eksik olmadı

tarafından ker_def

Mardinli bir ailenin acıklı serüveni ‘Kapı’ Kanyon Avm Cinemaximum Sinemaları’nda gerçekleşen galada seyirciyle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Galaya ilgi yoğundu.

Durak Film imzalı, Nihat Durak’ın yönettiği, Filiz Üstün Durak’ın yazdığı bu etkileyici ve sıra dışı aidiyet hikayesi yüreklere dokundu! Finalde filmi dakikalarca ayakta alkışlayan davetliler salonları gözyaşları içinde terk etti.

BASIN TOPLANTISI DA ALKIŞLARLA İZLENDİ!

Film gösteriminden önce oyuncular Kadir İnanır (Yakup), Vahide Perçin (Şemsa), Timur Acar (Remzi), Aybüke Pusat (Nardin), Nilay Erdönmez (Asya), Özgün Çoban (Samuel), Reyhan Özdilek (Harran), Sinan Helvacı (Musa) ve Menderes Samancılar basınla bir araya geldi. Hem basın mensuplarının, hem de davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısı zaman zaman davetlilerin alkışlarıyla takip edildi.

KADİR İNANIR: “BU FİLMİN MİLYONLARCA SEYİRCİSİ VAR”

Günümüzde film çekmenin giderek zorlaştığından ve maliyetlerin çok yüksek olduğundan bahseden Kadir İnanır, “Bir filmi çekmek bireysel sanatların ötesinde. Günümüz ekonomisinde, Türkiye’de iyi bir filmi üretmenin en düşük maliyeti 1 milyon dolar. Bugünkü ekonomik koşullarda 1 milyon doları olan bir adam o parayı film çekmek için harcar mı? Ne için harcar bunu sizin gönlünüze bırakıyorum. Bu tarz filimleri çekmek artık çok zor. Ben iddia ediyorum ki bugün burada olan büyük kalabalık ve Türkiye’nin çok seçkin insanlarının bir araya geldiği bu filmin galasında, evrensel sinema değerlerini taşıyan özel bir film izleyeceksiniz. Uluslararası sanat değerlerini taşıyan bu filmin izleyicisi, bu ülkede milyonlarca vardır ona inanıyoruz.” dedi.

VAHİDE PERÇİN: “BİR KAPININ PEŞİNE DÜŞÜYORLAR”

Ardından sözü alan Vahide Perçin: “Bir Süryani ailesinin hikayesinin filmi bu.Geçmişte bıraktığı aralığı kapatmak için geliyorlar. Bir kapının peşine düşüyorlar ama aslında ailelerinin hikayesini tamamlamak için bu yola çıkıyorlar” cümleleriyle filmi anlattı.

YAŞAYAN MOZAİKLERİN EN GÜZEL KAPILARINDAN BİRİ ARALANDI

Timur Acar: “Üstatlarla çalıştık. Güzel bir mozaiği yansıttık. Anadolu’da, yaşayan tüm mozaikleri bir arada tutan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyadaki en güzel kapılardan birini araladığımızı düşünüyoruz. Kapı herkes için hayırlı olsun.

Kapı filmi setini kendisi için bir okula benzeten Aybüke Pusat da “Ben sadece mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Böyle bir ekiple ve böyle ustalarla çalıştığım için çok mutlu ve şanslıyım” dedi.

Kapı filminin ilk gösterimde gözyaşları ve alkışlar eksik olmadı 7

MENDERES SAMANCILAR: “BU PROJE ACILARIN KAPISINI ARALIYOR”

Filmin konuk oyuncularından Menderes Samancılar ise şöyle dedi: “Bu konuk oyuncu teklifini aldığımda şunu gördüm ki, bu proje acıların kapısını aralıyor. Önemli olan bu aralıktan hepimizin bakmasını sağlaması. Bu aralıktan iyi bakalım. Önemli olan ne geçmişi ne bugünü ne de geleceği unutmamak. Bu kapı aralandı ve biz de gördüklerimizi anlatmaya çalıştık”.

BİR AİLEYİ YAKAN 25 YILLIK ACININ HİKAYESİ

25 yıl önce Berlin’e taşınan aile, beklenmedik büyük bir haberin ardından Mardin’in yolunu tutuyor. İşte belki de yıllardır tüm aileyi kemiren soru işaretleri, bu apansız yolculukla cevaplanmaya başlıyor. Bir aileyi yakan 25 yıllık acının yolculuğu yüreklere dokunacak. Güçlü kadrosuyla, ustaları bir araya getiren filmin başrollerini Kadir İnanır (Yakup) , Vahide Perçin (Şemsa), Timur Acar (Remzi), Aybüke Pusat (Nardin) ve Erdal Beşikçioğlu (Efrem) üstleniyor.

Mezopotamya’nın kalbinden, 2019’ün Türkiyesi’ne uzanan ‘Kapı’ 12 Nisan’da sinemalarda!