Ana sayfa Dizi Haberleri Kara Para Aşk dizisi biteli çok oldu ama yurt dışında elde ettiği başarı takdire şayan

Kara Para Aşk dizisi biteli çok oldu ama yurt dışında elde ettiği başarı takdire şayan

tarafından ker_def

Kara Para Aşk dizisi biteli çok oldu ama yurt dışında elde ettiği başarı takdire şayan 7

Türk yapımcılar Güney Amerika, ABD ve Avrupa’nın ardından dizi ihracatında yeni hedeflerinin Çin, Japonya ve Hindistan olduğunu belirterek, “1 milyar dolarlık geliri aşacağız. Dizilerimiz Amerikan dizileri gibi 150’nin üzerinde ülkede gösterilecek” dedi.

Yeni Asır’da yer alan habere göre Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, dizi ihracatında hedeflerinin ağırlıklı olarak Çin, Japonya ve Hindistan olduğunu belirterek, “Pazar büyük, talep fazla, buna yönelik çalışmalar yapılıyor” dedi.

Gürsoy, Türkiye’deki insanların 9 saatini ekran başında geçirdiğini, bunun 4 saatinin televizyon ekranıyla, diğer zaman diliminin ise akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlarla geçtiğini anlattı. Tarihsel geçmişinden yeme içme kültürüne, kıyafetlerden tarihi mekanlara kadar Türkiye’nin merak uyandırdığını belirten Gürsoy, bunların televizyonlarda çok iyi işlendiğini, teknolojinin bu içerikle iyi bir birleşme sağladığını kaydetti.

Gürsoy, ABD’nin dizi ihracatında birinci, Türkiye’nin ise ikinci sırada bulunduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin, kendisini takip eden Brezilya ve Meksika’yı geçmesinde senaryo çeşitliliği, doğru kast ve lokasyonla birleştirilmesinin faydası var. Bizim önemli ihraç bölgelerimizden birisi de Latin Amerika’dır. Brezilya, Arjantin, Peru ve Uruguay’da dizilerimiz gösterilmektedir” diye konuştu.