Ana sayfa Dizi Haberleri Kara Para Aşk dizisi çılgınlığı Latin Amerika’da bebeklerin isimlerine kadar yayıldı

Kara Para Aşk dizisi çılgınlığı Latin Amerika’da bebeklerin isimlerine kadar yayıldı

tarafından ker_def

Son dönemin en başarılı Türk dizisi hangisi diye sorulsa kesin olarak Kara Para Aşk denilir… Zira dizi yıllar sonra bile Türkiye’nin adının gururla anılmasına vesile oluyor. Dünyanın 70 ülkesinde yayınlanan Kara Para Aşk, Güney Amerika ülkelerini daha çok etkilemiş durumda. Latin Amerika bölgesinde çok seyredilen dizinin ne kadar büyük bir etki yaptığı ise bir haberle ortaya çıktı.

‘Kara Para Aşk’ın başrol oyuncusu Engin Akyürek’in dizide canlandırdığı Ömer Demir ismi, Peru’da 457 bebeğe verildi.

Takvim Gazetesi’nin haberine göre Latin Amerika’da Türk dizilerinin yayınlanmasının ardından Türk isimleri popüler oldu. Şili’de son 3 yılda yeni doğan toplam 12 bin 22 kız çocuğuna Sofya, 12 bin 212 erkek çocuğuna Augustin ismi verilirken, aynı dönemde 192 kız çocuğuna Fatmagül, 163 kız çocuğuna Elif ismi koyuldu. Atv’nin reyting rekorları kıran dizisinde başrol oyuncusu Engin Akyürek de, Peru ve Şili’de çılgın bir hayran kitlesine sahip oldu. Akyürek’in dizide canlandırdığı Ömer Demir, iki ülkede de en çok verilen isimlerden oldu. Şili ve Peru’da 457 bebeğe Ömer veya Demir isminin nüfusa yazrdırılması dikkat çekti.

457 ÖMER VAR

Venezuela’da reyting rekorları kıran Diriliş dizisi nedeniyle 311 erkek bebeğe Ertuğrul isminin konulduğu açıklandı. 2017 yılında 203 erkek çocuğuna Onur, 102 erkek çocuğuna Selim ismi verildi. Peru’da ise kız çocuklarına Fatmagül, erkek çocuklarına ise Ömer adı konulmasında patlama yaşandı. Sadece geçen yıl ülkede 200’ün üzerinde kız çocuğuna Fatmagül isminin verildiği öğrenildi.