Ana sayfa Dizi Haberleri Kasaba Doktoru izleyiciyi kendine aşık etse de reytingler baş belası olmaya devam ediyor!

Kasaba Doktoru izleyiciyi kendine aşık etse de reytingler baş belası olmaya devam ediyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında ikinci sezonu ile izleyicilerle buluşmaya devam eden Kasaba Doktoru dizisinin her yeni bölümünü merakla bekleyen, heyecanla Cuma akşamı olmasını isteyen geniş bir izleyici kitlesi bulunuyor. Doktor dizisi olması nedeniyle de izleyicilerin genel kültür anlamında birçok şey öğrendiği bir yapım olan Kasaba Doktoru hem hikayesi hem de oyunculuk performansları ile değer buluyor.

Dizinin reytinglerinin çok iyi gelmediğini düşünen ve bu nedenle de sosyal medyada reytingleri yükseltmek için izleyicileri ekran başına davet eden birçok Kasaba Doktoru dizisi hayranı bulunuyor. Bu hayranların temel düşüncesi ise reytingler yükselir ise dizi daha uzun süre yayında kalır fikrinden geliyor…

Kasaba Doktoru dizisinde özellikle Hakan karakterinde Ozan Akbaba’nın ortaya koyduğu oyunculuk başarısının izlerini sosyal medyada paylaşılan binlerce övgü dolu mesajda görebilirsiniz. Ozan Akbaba, 6 sezon süren ve çok da öne çıktığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’daki İlyas Çakırbeyli karakterinden sonra, ekrana büyük bir dönüşüm ile geri döndü.

Kasaba Doktoru izleyiciyi kendine aşık etse de reytingler baş belası olmaya devam ediyor! 8

İlyas karakterinden Hakan karakterine geçiş o kadar iyiydi ki, kimse Ozan Akbaba için 6 sezon boyunca izleyicilerin alışkanlığını kazandığı kişi olduğunu söyleyemez.

Deniz Can Aktaş, Hazal Subaşı, Vildan Atasever ile Sinan Albayrak’ın performanslarını da çok başarılı bulan dizi hayranları, Kasaba Doktoru’nun her geçen bölüm daha da güzelleştiğini düşünüyor.

Bir dizi hayranı sosyal medyada şu yorumu yaptı: “Bazı diziler vardır; konusuyla ve oyunculuklarıyla kendinden soğutur. Bazı diziler vardır; konusuyla ve oyunculuklarıyla kendine aşık eder… Kasaba Doktoru da kendine aşık eden dizilerden.”

Benzer görüşe sahip birçok izleyici var. Dizinin hikayesinde ve oyunculuk performanslarında bir sorun yok ama reytinglerle ilgili bir sıkıntı olabileceğine yönelik eleştiriler var.

Dizi hayranları, Kasaba Doktoru’nun hak ettiği oranları elde edemediğini ve diziye daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğine inanıyor. 16 bölümü yayınlanan ve 17. yeni bölümüyle de Cuma akşamı yine izleyicileri TRT1 ekranına davet eden Kasaba Doktoru için şu anda reytingler önemli bir sorun olmaya devam ediyor.

Kasaba Doktoru izleyiciyi kendine aşık etse de reytingler baş belası olmaya devam ediyor! 9

İkinci sezonun üçüncü bölümü olan geçtiğimiz hafta yayınlanan 16. bölümde AB kategorisinde ikincilik elde edildi. ABC1’de beşinci olan dizi, tüm kişiler kategorisinde ise dokuzuncu sıradaydı. Sıralama bakımından AB performansı iyi gibi gözükse de reyting olarak tüm kategorilerde ortalamanın altında gerçekleşen oranlar can sıkmaya devam ediyor.

Kasaba Doktoru dizisinin ilerleyen haftalarda başlayacak yeni diziler ile birlikte bir miktar daha reyting kaybı yaşaması durumunda neler olabileceği izleyicileri düşündürüyor.

Çünkü kamu yayıncısı TRT1, yaz döneminde başlattığı Seni Kalbime Sakladım isimli diziyi düşük reytingleri nedeniyle erken final yaparak, yayından kaldırdı. Daha önce görülmeyen bir gelişmeydi ve izleyiciler de artık TRT1’in de özel kanallar gibi, düşük reytingler gelirse projeleri yayından kaldırabileceğini anlamış oldu.