Ana sayfa Dizi Haberleri Kasaba Doktoru’nda oynayan Hazal Subaşı, doktor olmakla rol yapmayı biraz karıştırmış!

Kasaba Doktoru’nda oynayan Hazal Subaşı, doktor olmakla rol yapmayı biraz karıştırmış!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Kasaba Doktoru dizisi, hastane temalı diziyi özleyenler için güzel bir alternatif oldu. Mucize Doktor dizisinin yankıları hala devam ederken, Kasaba Doktoru dizisi adeta ilaç gibi geldi kimi izleyenlere.

Meslek hayatına yine TRT1’de yayınlanan Adını Sen Koy isimli günlük dizi ile başlayan Hazal Subaşı, yeniden aynı ekranda bu kez Kasaba Doktoru dizisinde. Ozan Akbaba ve Deniz Can Aktaş ile başrolde yer alan Hazal Subaşı, dizide doktor rolünü oynamadan önce mesleğe olan ilgisini de özellikle dile getiriyor.

Oyuncu, doktorluk mesleğine meraklı olması nedeniyle Kasaba Doktoru’ndan gelen teklifi kabul etmiş. Cuma akşamları yayınlanan ve 2. bölümüyle ekrana gelen dizide Leyla isimli bir doktora hayat veriyor Hazal Subaşı.

Karakteriyle ilgili yaptığı açıklamada hem eğlenceli hem de biraz çılgın birisi sözleriyle rolünü anlatan Hazal Subaşı, Leyla’nın hayat kurtarmak gibi büyük bir amaca bağlı birisi olduğunu da vurguladı. Deniz Can Aktaş ile partner olan Hazal Subaşı, rolleri için 2 aylık yoğun bir eğitimden geçtiklerini de belirtti.

Kasaba Doktoru'nda oynayan Hazal Subaşı, doktor olmakla rol yapmayı biraz karıştırmış! 8

Çekimlerden önce doktorluk mesleği ile ilgili rol için bazı eğitimlerden geçen Subaşı, gerçek ameliyat makaslarını kullanarak prototip üzerinde dikişler yaptıklarını ve kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Ameliyat izlemeyi ve bu tür konularla ilgili araştırma yapmayı sevdiği için rolüne de kısa sürede adapte olduğunu belirten Hazal Subaşı, bu eğitim sonrası biraz iddialı bir yanılgıya kapıldığını da anlatıyor. Oyuncu, “Bize eğitim veren arkadaşla dalga geçtim. 1 yıl falan geçerse bize artık sertifika verirsin” sözleriyle de rolü ve gerçek bir doktor olma konusunu biraz karıştırmış görünüyor!

Kasaba Doktoru'nda oynayan Hazal Subaşı, doktor olmakla rol yapmayı biraz karıştırmış! 9

Ancak tabii esprili bir söylemle bu açıklamayı yapmakta Hazal Subaşı. Doktorluk mesleğinin uzun yıllar süren bir eğitimden geçtiğini ve hekim olmanın bambaşka bir süreç olduğunu da bir kenara not düşmek gerekli! Zira ülkemizde son yıllarda doktorlara ve sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet vakaları göz önüne alınınca, böylesi bir süreçte doktorluk mesleği ile ilgili bu tür iddialı söylemler de yanlış anlaşılacak bir yerde duruyor!

Vildan Atasever’in de rol aldığı Kasaba Doktoru dizisine, bir sosyal sorumluluk projesi olarak da bakarak mesleğin zorluklarını bir nebze de olsun ortaya koyma ve hayat kurtarmak adına yapılan fedakarlıkları da göz önüne sermesi bakımından ihtiyaç duyulan bir proje olması da bir başka önemli ayrıntı…