Ana sayfa Sosyal Medya Kenan İmirzalıoğlu hem yangından hem eşinin durumundan çok endişeli!

Kenan İmirzalıoğlu hem yangından hem eşinin durumundan çok endişeli!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, Türkiye’yi bir süredir etkisi altına alan orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yangınların yaşandığı anlarda eşi ve kızı ile tatilde olduklarını anlatan Kenan İmirzalıoğlu, canlarının çok sıkıldığını ve ellerinden gelen desteği de yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Yanan yerlerde tanıdıkları, arkadaşları olduğunu ve çevre halkı da tanıdıklarını anlatan Kenan İmirzalıoğlu, çok üzgündü ve bu durumu da şu sözlerle ifade etti: “İçimiz yanıyor gerçekten. Tatildeydik belki ama denize girmemize rağmen, içimiz soğumuyordu. Sinem’in de canı çok sıkıldı, ben sütünden endişelendim. Orada birçok insanı tanıyoruz, yaşayan arkadaşlarımız var, içimiz kan ağlıyor. Elimizden geldiğinde yardımcı olmaya çalışıyoruz ama ciddi bir afet. Ağaçta gerçekten bir can gibi, tekrar o canın ağaç olmasını 25-30 sene bekleyeceğiz.”

Orman yangınlarının küresel ısınma nedeniyle ileriki yıllarda da devam edeceğini hatırlatan oyuncu, yetkililere seslenerek önlemler alınmasını istedi. “Bundan sonraki yıllarda da dikkat etmemiz gerekiyor” diyen ünlü oyuncu, küresel ısınmanın gelmekte olduğuna ve hava sıcaklarının da her yıl arttığına vurgu yaptı.

Kenan İmirzalıoğlu hem yangına hem eşinin durumundan çok endişeli! 1

Eşi Sinem Kobal ile birlikte tatilde bu olaylar nedeniyle çok endişelendiklerini ve mutsuz olduklarını da ifade eden Kenan İmirzalıoğlu, kızını emziren eşi Sinem Kobal’ın sütünün kesilmesinden de korktuğunu belirtti. Oyuncu, “Olmadı, üzülüyor tabii, etkiliyor. Çünkü haberleri takip edince gerçekten insanın içi yanıyor. Ciğerimiz yandı. Allah bizi böyle felaketlerden korusun” diye konuştu.

“Ağaçlarımıza kendi canımız kadar sahip çıkmamız gerekiyor” diyerek çok önemli bir ifade de bulunan ünlü oyuncu, gelecekte yaşanacaklardan da çok endişeli olduğunu şu ifadelerle anlattı:

“Ondan çok büyük endişe ediyoruz. Bizim orada gördüğümüz muhteşem doğayı onlar görebilecek mi, orman kendisini yeniler yeter ki insanoğlu oralara bir şeyler yapmasın. Ormanın arazisini orman olarak bıraksın. Yoksa orman kendisini bir şekilde yeniler, biz yeter ki araya girmeyelim.”

Orman Bakanlığı’nın sosyal duyarlılık ile ilgili video çalışmasında da yer aldığını hatırlatan Kenan İmirzalıoğlu, bir daha ülkemizin başına bir şey gelmemesini istedi.