Ana sayfa Dizi Haberleri Keşke Hiç Büyümeseydik, Seksenler ve Doksanlar kafasından çıkarsa başarılı olur!

Keşke Hiç Büyümeseydik, Seksenler ve Doksanlar kafasından çıkarsa başarılı olur!

tarafından ker_def
Show TV ekranlarında yeni başlayan Keşke Hiç Büyümeseydik dizisi farklı yönleriyle dikkat çeken bir yapım.

Pazar akşamlarının yeni neşesi olma hedefindeki dizi Birol Güven imzalı bir yapım olunca akıllara Seksenler ve Doksanlar dizileri gelmekte.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, diziyle ilgili bir analiz kaleme aldı.

Dizinin başarılı olma ihtimalinin bulunduğunu yazan Güleroğlu, kendi yolunda gitmesi gerektiği uyarısında bulundu.

İşte o yazı:

“Hangimiz ‘Keşke hiç büyümeseydik’ dememişizdir bir vesileyle? İlerleyen yaşla birlikte üstlenilen sorumluluklar ve karşılaşılan sıkıntılar sonucu illa ki dökülmüştür dudaklarımızdan, ‘Keşke hiç büyümeseydik’ sözü. Şimdilerde bu söz ekranlarda can bulmakta…

Show TV’nin yeni dizisi olarak rekabete soyunan ‘Keşke Hiç Büyümeseydik’, adından ve tanıtımlarından anlaşılacağı üzere, geçmişin güzelliklerini bugünün pişmanlıklarıyla iç içe geçiren, eskiye özlem niteliğinde bir iş. Zaten bana göre tanıtım sahnelerindeki nostaljik hallerle dönem dizisi niteliğini çok net sergileyen yapımın en önemli özelliği de bu. Zira dönem dizilerinin izleyicide geçmişe özlem duygusu yaratması bir yana, günümüzde yitip giden değerleri hatırlatması başlı başına bir avantaj niteliğinde. Tabii eldeki malzemenin doğru ve etkileyici biçimde kullanılması kaydıyla!

Senaryosu Birol Güven-Murat Kılıç-Eray Yasin Işık tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun üstlendiği dizinin bu yönden pek eksiği olacağını sanmıyorum. Çünkü lokomotifinde bu konuda hayli deneyimli bir isim mevcut… Birol Güven! Anlayacağınız içeriğin dönemsel özellikleri layıkıyla yansıtılacaktır izleyiciye.

30 yıllık bir zaman diliminde geçecek konuya gelince… İşte asıl olay burada gösterecek kendini. İlk aşklar, ilk kavgalar, kardeş çekişmesi, gençlik bunalımları, aldatmalar, pişmanlıklar derken… Çocuklarına yeterince zaman ayıramayıp son günlerini tek başına geçirerek hayata veda eden bir babanın ardında bıraktığı mirasla yaşanacak gelişmeler. Bu noktada üstünde durulması gereken şey, aile büyüğünü kaybedip bir gecede büyümenin ruh haline bürünerek ‘Yine bir ekmeği bölüşseydik. Keşke hiç büyümeseydik’ diyenlerin öyküsünün nasıl şekillendirileceği olacaktır. Şayet gerçek yaşamla özdeşleşen ve izleyicinin kendine pay çıkartabileceği, düşündürücü detaylar yaratılırsa ekran başındakilerin diziye ilgisi büyük ölçüde garantilenir.

Öte yandan Ege Aydan, Burcu Kara, Açelya Akkoyun, Murat Kılıç, Deniz Celiloğlu, İrfan Kangı, Yeliz Kuvancı, Demet Gül, Arda Esen, Melisa Doğu, Gülin İyigün, Sadri Alışık, Özge Akdeniz, Erkan Baylav, Rabia Toprak, Caner Nalbantoğlu, Yılmaz Gökgöz, Eda Akalın, Eray Yasin Işık, Ersin Arıcı, Seymen Aydın, Zeynep Anacan, Sebahat Adalar ve Kevork Türker gibi isimlerin yer aldığı dizinin klişelerle tadından kaybetmesi de olası.

Diyeceğim o ki; ‘Keşke Hiç Büyümeseydik’ yaşamdan ekrana yansıyan yönleriyle öne çıkma performansında bir iş. Lakin bunu uzun vadeli hale getirebilmesi için ‘Seksenler’, ‘Doksanlar’ kafasıyla ilerlemeden; kendi özgünlüğünü hissettirecek türden çalışma duyarlılığıyla ve işin cılkını çıkartmadan öyküsünü geliştirmesi de şart! Detaylı eleştiriyi ileriye bırakıp ‘Bol şans’ diyelim.”