Ana sayfa Sosyal Medya Kır dizini otur evinde Asya, yoksa Sadakatsiz dizisi de Öğretmen’in akıbetine uğrayabilir!

Kır dizini otur evinde Asya, yoksa Sadakatsiz dizisi de Öğretmen’in akıbetine uğrayabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sadakatsiz dizisi böyle giderse Öğretmen’in akıbetine uğraması hiç de şaşırtmaz! Toplumsal değerlere farklı bir bakış açısı getiren dizilere yönelik nedense bir tahammülsüzlük var… Son örneklerden birisi Öğretmen. Fox TV’de Pazar akşamı final yapacak. Halbuki verilen toplumsal mesajların ve çürümüşlüğün geldiği boyutun en iyi resmedildiği yapımlardan birisiydi… Ancak şikayetlerin arkası kesilmedi ve dizinin artık bitmesi yönünde hüküm verildi…

Benzer bir durumu ileride Sadakatsiz dizisi de yaşar ise kimse şaşırmasın… Kanal D ekranında büyük bir çıkış sergileyen dizinin verdiği mesajlar oldukça sert. Ayrıca içinde yaşadığımız toplumun değer yargıları ve uygulamaları ile de paralellik taşımıyor… Örneğin bir Asya karakteri var ki, mevcut değer yargılarına göre dizini kırıp evinde oturması beklenirken, o kalkıp da intikam alma hali yaşıyor…

Aldatılmayı kendisine yediremeyen Asya, gidip eşinin en yakın arkadaşı ile birlikte oluyor ve onu eşinden hesap sormak için kullanmayı da unutmuyor… Erkek egemen bir toplumda kadının karşı duruşunu anlatmak Sadakatsiz dizisine büyük reyting getirmiş olabilir. Ancak toplumsal çürümeyi sert mesajlarla ortaya koyan Öğretmen dizisinin akıbetini de unutmamak lazım.

Fox TV’nin final kararı verdiği dizi, şiddetin altında yatan nedenlere odaklanma, birliktelik olamamanın gerçek sebeplerini ortaya koyan bir yapımdı. Alt mesajları güçlü veren Öğretmen, sonunda herkesin ortak bir noktada buluşabileceğini, birlik olmanın birbirini anlama ve gerçekleri doğru şekilde analiz etmekten geçtiğini gösteriyordu.

Kır dizini otur evinde Asya, yoksa Sadakatsiz dizisi de Öğretmen'in akıbetine uğrayabilir! 7

Eşini aldatma ve evlilik dışı ilişki yaşama durumu birçok Türk dizisinde zaten işlenen ve var olan bir durumdu. Ancak Sadakatsiz dizisine bu yüzden RTÜK tarafından ceza verildi. Yani bu bir uyarı gibi sanki… Toplumsal değer yargılarına karşı duran bir kadın karakterine pek da tahammül gösterilmeyebilir.

Kocasına “bir hata yaptın, seni affettim, dön evine” diye söylemesi beklenen Asya karakteri, hiç de böyle yapmıyor. Dizini kırıp evinde oturmak dururken, bir de erkek egemen topluma baş kaldırıyor.

Sadakatsiz dizisinde verilen aykırı mesajlar artar ise Öğretmen dizisinin akıbetine uğraması riskinin de artacağını görmek için alim olmaya gerek yok.