Ana sayfa Sosyal Medya Kırmızı Oda’dan ayrılan Melisa Sözen, Alya karakterinden büyük ders çıkarttı

Kırmızı Oda’dan ayrılan Melisa Sözen, Alya karakterinden büyük ders çıkarttı

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Son olarak ekranlara Kırmızı Oda dizisinde oynadığı Alya karakteri ile gelen Melisa Sözen, Youtube üzerinden yayınlanan bir programda, toplum olarak terapiye ihtiyacımız olduğu görüşünü paylaştı. Oyuncu, dizide Binnur Kaya’nın oynadığı terapistin hastası olarak yer aldığı dizide oynadığı Alya’nın gerçek hayat hikayesine dayanarak canlandırılan rolün, kendisine de büyük katkısı olduğunu ifadesini kullandı.

Zorlu PSM Youtube kanalında yayınlanan ‘İbrahim Selim İle Bu Gece’ programına konuk olan Melisa Sözen, “Acaba toplum mu ihtiyaç duymaya başladı terapiye?” şeklinde bir soru üzerine “Bence zaten yüzde yüz ihtiyacımız var hepimizin. Geçenlerde bana sormuşlardı ‘terapiye inanıyor musunuz’ diye. Ben terapisiz hayata inanamıyorum zaten, nasıl oluyor diye” şeklinde konuştu.

Özellikle şu an tüm dünyada yaşanan salgın nedeniyle oluşan ortamda terapiye ihtiyacımız olduğu vurgusunu yapan oyuncu ayrıca, Alya karakterine atıfta bulunarak herkesin içinde sevilmeye ihtiyaç duyan bir taraf olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Bence hepimizin sevilmeye, onaylanmaya, yaralarımızı göstermeye, o yaraların kusurların başkaları tarafından da görüldüğünde sırtımızın sıvazlanmasına ihtiyacımız var” diye konuşan oyuncu, insanların bugüne kadar “Mükemmel olmalıyım, dışarıya karşı kusursuz bir imaj çizmeliyim. Ay çok mu ağladım, çok mu güldüm, çok mu sıkıcıyım, çok mu eğlenceliyim” diyerek başkalarının gözünden düşünmeye çalıştığını ve kendisi olamadığını ifade ederek şöyle devam etti:

Kırmızı Oda'dan ayrılan Melisa Sözen, Alya karakterinden büyük ders çıkarttı 8

“Sosyal medya yüzünden baskı altında kaldık!”

“Özellikle sosyal medyanın bu kadar çok hayatımızda olduğu bir dönemde sosyal medya üzerinden hiç tanımadığımız insanların baskısı altında, ateş hattında, üstelik bile isteye üstelik bir de kendi kendimize yapıyoruz, bir hayat sürdürüyoruz ve çok hastalıklı bir yere doğru gidiyor ve televizyonda şöyle bir şey görüyoruz; zaaflarını ortaya koyan, mükemmelden uzak, belki bizimle aynı korkulara, kızgınlıklara, hastalıklara sahip karakterler görüyoruz. Empati kurabiliyoruz onlarla ve bunun normalleşiyor olması benim hoşuma da gidiyor. Burada şunu görüyor bence seyirci, ‘ben yalnız değilim, bu sadece benim başıma gelen bir şey değilim’.”

Kırmızı Oda'dan ayrılan Melisa Sözen, Alya karakterinden büyük ders çıkarttı 9

Alya karakterinin kendi hayatına katkılarını da anlatan oyuncu, panik atak yaşayan bir kişi olduğunu, bir kaç kez ağır ataklar geçirdiğini anlatarak, “Orada şunu keşfetmiştim, aslında tek olmadığını, ilk şunu yaşıyorsun çünkü, ‘bu sadece benim başıma geliyor’… Hayır bu sadece senin başına gelmiyor. Bunu öğrendiğinde ve bunu dünya ile paylaştığında, yani o kusursuzluktan uzaklaşan, gerçeklikle temas ettiğinde bence artık o zorunlu perde kalkıyor ve rahatlıyorsun. Buna ihtiyaç var ve televizyonda da biraz oraya gidiyor gibi geliyor.”