Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda’nın Sadi’si bile Mehdi’yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi’nin kaderi oldu!

Kırmızı Oda’nın Sadi’si bile Mehdi’yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi’nin kaderi oldu!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – tv8 ekranlarında yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin dün akşam ekrana gelen 37. bölümünde izleyenleri üzen bir gelişme yaşandı. İbrahim Çelikkol’un hayat verdiği Mehdi öldü! Böylece oyuncu da diziye veda etti. Engin Öztürk’ün yeni sezonda katılımı ile birlikte Mehdi karakterinin tavırları da çok değişmiş ve adeta izleyici için istenmeyen bir adama dönüşmüştü!

Demet Özdemir ile başrolde yer alan İbrahim Çelikkol, diziye dün akşamki bölümle birlikte veda etti. Hapisteyken tanıştığı Cengiz’in tuzağına düşen Mehdi, kurtulmaya çalıştı ama arkasından sevdiklerinin hayatının tehdit edilmesiyle karşı karşıya kaldı.

Cengiz’in çetesinden çıkma kararı alan ve hapisten kurtulması için ödediği parayı geri vereceğini söyleyen Mehdi, bu kez sevdikleri ile sınandı! Zeynep’in ve Barış’ın evinin kurşunlanması ve sanki Mehdi yapmış süsü verilmesinin ardından olay anlaşıldı.

Mehdi, eski mahallesine dönmüş, artık Cengiz’den ve onun mafya ilişkisinden kopmuştu ama bu kopuş o kadar kolay olmayacaktı! Olaylar üzerine Cengiz’in yaptıklarını da öğrenince Zeynep ve ailesi ile konuşmaya gitti. Onlardan tek tek özür dilerken de diziye veda öncesi adeta izleyiciden de bir özür diledi!

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 18

Başlarda son derece anlayışlı görünen Mehdi’nin işi gittikçe psikolojik şiddete vardırması, en sonunda da Zeynep’i kaçırmasıyla gelişen süreçte, ikilinin aşkına bir inanç da kalmadı.

Barış gibi eğitimli, anlayışlı, modern yetiştirilmiş bir adamın karşısında zaten Mehdi’nin pek şansı yoktu. Ancak olaya bir de mafyanın karışması, diziyi son haftalarda eleştiri konusu yapmıştı.

Mehdi’nin hapiste tanıştığı adamla kurduğu arkadaşlık sonrasında kırk yıllık mafya gibi hareketleri, tuhaf tavırları, saçma kararları sonrasında hem çok şaşırtan karakter değişimi hem de çekilmez olan halleri ile dizideki rolünün de sonuna geldiğini gösterdi.

Son bölümde Mehdi, adeta tüm izleyicilerden özür diler gibi başına iş açtığı herkesten özür diledi. Bir anda özüne dönüp eski haline dönmesi de bir başka tuhaf durumdu ama karakterin ölerek diziden ayrılmasından önce adeta öz eleştirisini yaptığı anlardı.

En sonunda borcunu ödeyemediği Cengiz’in adamları Zeynep ve Barış’ın evini kurşunladıktan sonra, Zeynep ile küçük Müjgan’ı kaçırdı.

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 19

Ali Rıza, arkadaşı Sadi’yi, yani Kırmızı Oda’da Erkan Petekkaya’nın oynadığı Sadi’yi çağırdı. Sadi, her şeyi halletmeye hazırdı ama yürek yemiş ve adeta ölümüne koşan Mehdi, tek başına elinde tabancayla gidip Zeynep ve Müjgan’ı kurtarma harekatına girişti!

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 20

Tabii onca adamın ortasına atlayınca vurulması da kaçınılmaz oldu! Meto tarafından defalarca kez vurulan Mehdi, kucağında Müjgan ile kaçan Zeynep’in önüne atladı. Son nefesini de arkadaşı Nuh ve Zeynep’in kolları arasında verdi…

Diziden Mehdi’nin gitmesi artık kaçınılmaz olsa da izleyiciler bu durum karşısında şaşkın! Kafası karışan izleyiciler, dizinin bundan sonra nasıl gideceği konusunda endişeli!

Bu arada dizinin ismine atıfta bulunan izleyiciler Zeynep’in hikayesi olarak düşünülen ‘Doğduğun Ev Kaderindir’ sloganının, adeta Mehdi için yazıldığı görüşünde! Mehdi’nin babasının da yine bir mafya tarafından kurşunlanarak öldüğünü hatırlatan izleyicilerden bazıları, “Adam resmen doğduğu evin kaderini yaşadı” yorumunu yapıyor!

Mehdi de gittikten sonra hikayenin sürükleyici tarafı nasıl bulunacak merak konusu! İşte Mehdi’nin öldüğü o sahne ve gelen yorumlardan bazıları…

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 21

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 22

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 23

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 24

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 25

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 26

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 27

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 28

Kırmızı Oda'nın Sadi'si bile Mehdi'yi kurtaramadı! Doğduğun Ev Kaderindir, resmen Mehdi'nin kaderi oldu! 29