Ana sayfa Ayak Sağlığı Kişiye Özel Ortopedik Tabanlık Nedir?

Kişiye Özel Ortopedik Tabanlık Nedir?

tarafından necati

Ortopedik tabanlıklar ayak sağlık merkezleri, fizik tedavi merkezleri, ortopedistler, spor hekimleri, ortez protez merkezleri ve diğer sağlık uzmanları tarafından koruyucu ve destekleyici olarak ayak ve vücut ile ilgili tedavilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hastanın doğal ve dengeli basmasını sağlar, vücut ağırlığını homojen ve olması gerektiği gibi zemine aktarma görevi vardır.

En önemli özellikleri kişiye özel olarak hazırlanmalarıdır. İlgili merkezde hastanın ayak analizi yapıldıktan sonra sağ ve sol ayak için ayrı ayrı ihtiyaç doğrultusunda şekillendirilirler. Nasıl sağ ve sol elimiz birbirinden farklı ise sağ ve sol ayaklarımızda birbirinden farklıdır. Perakende mağazalarda ortopedik tabanlık olarak satılmakta olan hazır ürünlerle karıştırılmaması gerekir.

Tabanlık Özellikleri Nelerdir?
Hastanın cinsiyeti, kilosu, kullanım amacı ve hangi tedaviye karşılık hazırlanması gerektiği ortopedik tabanlıkların malzeme seçimini, ilgili tabanlığın esneme ve yastıklama seviyelerini belirleyen önemli etkenlerdir. Beraberinde tabanlığın kalınlığı, hacmi ve konfor seviyesi kullanım rahatlığını belirler. Hastanın ayakkabı numarasını büyütmek zorunda kalmadan bir ayakkabıdan diğerine rahatça taşıması çok önemlidir.

Sağlıkla kalın.