Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisi kimseyi memnun edemiyor, herkes eleştirecek bir şey buluyor!

Kızılcık Şerbeti dizisi kimseyi memnun edemiyor, herkes eleştirecek bir şey buluyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Kızılcık Şerbeti dizisi reytinglerini artırarak ilerliyor ve her geçen hafta biraz daha fazla dikkat çekiyor. Toplumda yaşanan çok güncel bir konuyu ele alması nedeniyle dizinin ilerleyen bölümlerinde yaşanacakların daha geniş bir izleyici kitlesini etkilemesi de şaşırtıcı olmayacaktır.

Sıla Türkoğlu ile Doğukan Güngör ikilisinin başrol çifti olarak yer aldığı dizide ayrıca, Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen ile Sibel Taşçıoğlu gibi tecrübeli isimler de önemli rollerde bulunuyor. Türkiye’de birçok ailenin tecrübesini yaşadığı seküler ve muhafazakar ailelerin çocukları vasıtası ile ortak bir yaşamın içine katılmaları durumu, dizinin itici gücü olmaya başladı.

Seküler bir ailede yetişen Doğa isimli genç kadının, muhafazakar bir ailede yetişen Fatih isimli genç adam ile evlenmesi ile başlayan ve iki farklı kültürdeki ailenin büyük deneyimler yaşamasını anlatan dizi için eleştiriler de artmaya başladı.

Ancak bu eleştiriler çok çeşitli olduğunu ve eleştiriyi yapanların kültürel kimliği ve dünyayı okuma biçimine göre de büyük farklılık sergilediğini söyleyebiliriz.

Kızılcık Şerbeti dizisi kimseyi memnun edemiyor. herkes eleştirecek bir şey buluyor! 26

Bu eleştiriler arasında seküler yaşamı tercih edenlerin yaptığı en ciddi eleştiri Fatih karakterine yönelik oluyor. Doğukan Güngör’ün başarıyla canlandırdığı karakterin, eşi Doğa’yı zamanla kendi ailesine benzetme hedefinde olduğu ve bunu sözleriyle de ortaya koyduğu sahneler çok tepki çekiyor.

Muhafazakar bir ailede yetişen izleyici ise bu düşünce tarzındaki ailelerin dizinin hikayesinde soğuk ve hoşgörüsüz gibi gösterilmesi gibi bir durumun rahatsızlığını ortaya koyuyor.

Tesettür giyen ve bunu hayatının bir parçası olarak gören izleyiciler ise dizideki ailenin kadınlarının sadece başlarının kapalı olduğunu ama bileklerin dışarda olması, aşırı abartılı bir hallerinin bulunmasından rahatsız. Bu eleştirileri yapanlar özellikle muhafazakar ailelerin hoşgörüsüz olarak nitelendirildiği iddiasıyla eleştiriler yapıyor.

Her ortama girdiklerini ve her kesim ile barışık olduklarını ve herkes ile konuşarak hoşgörü sergilediklerini belirten tesettür tercihi yapan izleyiciler, dizide bunun farklı şeklide yansıtılmasından rahatsız olduklarını ortaya koyuyor.

Kızılcık Şerbeti dizisi hikayesi ve başarılı oyunculuk performansları ile her hafta yükselen bir reyting grafiği ile ilerliyor ve bu durum da dizinin giderek daha çok dikkat çektiğini gösteriyor.

Ancak dizi ne kadar büyük ilgi çekerse bu sefer de hikaye içindeki en küçük detay bile izleyen birilerini rahatsız edebiliyor. Kızılcık Şerbeti dizisinin en zayıf olduğu nokta herkesi memnun edebilme ihtimalinin pek olmaması hali…