Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti’nin reytingi kadar dikkat çeken bir de mesaj var!

Kızılcık Şerbeti’nin reytingi kadar dikkat çeken bir de mesaj var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi, Yalı Çapkını gibi çift haneli reytingler alarak çok büyük bir izleyici kitlesini kendisine bağladığı bir ortamda, başarılı bir çıkış sergiliyor. Dizinin yayınlanan 6. bölümünün ardından gelen reytingler sevindiriciydi. Ortalamanın üzerinde tüm kategorilerde iyi neticeler elde edildi ve dizinin artık kendi izleyici kitlesini oluşturmaya başladığı da anlaşıldı.

Kızılcık Şerbeti dizisi, günümüz Türkiye’sinde seküler ve muhafazakar ailelerin evlilik bağı ile birbirleriyle empati yaptığı gerçekçi bir ortamda yaygın şekilde yaşanıyor. Dizinin hikayesinde ise empati öncesi, karşılıklı kültürel ve yaşama bakış konusundaki çatışmalar öne çıkmaya devam ediyor. Bu çatışmaların zamanla azalması ve ailelerin birbirleri ile empati yapmaya başlamaları bekleniyor.

Kızılcık Şerbeti dizisi, birçok anlamda hayatın gerçeklerine vurgu yaptığı için de ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Ancak çatışmaların fazla abartılarak sadece reyting elde etme çabası sergilenir ise bu da dizinin toplumsal farkındalık yerine, toplumsal ayrılıklara hizmet etmesi anlamına gelecek.

Kızılcık Şerbeti dizisinde önemli bir mesaj daha veriliyor. Bu mesaj da hala toplumsal olarak büyük bir sorun alanı olan kadına şiddet karşıtı bir mesajı içeriyor.

Kızılcık Şerbeti'nin reytingi kadar dikkat çeken bir de mesaj var! 7

Yayınlanan bölümde, hakkında hakaret davası açıldığını öğrenen Kıvılcım, karşı dava açmaya karar verdi. Yaşananları öğrenen Ömer, Kıvılcım’ın zarar görmemesi için harekete geçti.

Öte yandan kocasının şiddet uyguladığı ünlü bir kadına yardım eden Kıvılcım ve Pembe’nin görüntülerinin televizyonda yayınlanması üzerine şiddet mağduru olan Arzu, Kıvılcım’dan şahit olmamasını istedi.

Kadına karşı şiddete dikkat çekilen bölümde Kıvılcım’ın, Arzu’yu eşinden ayrılması için destek olduğu anlar izleyenlerin beğenisi topladı. Doğa ve Fatih’in arasındaki gerilimin büyüdüğü bölümde ilk kez annesini dinlemediği için pişman olduğunu itiraf eden Doğa, dondurduğu üniversite hayatına herkesten gizleyerek geri dönmeye karar verdi.

Bölümün final sahnesinde ise Pembe, Alev ile arasındaki buzları eritmek için iş teklifiyle organizasyon şirketine gitti. Alev’in iflas etmek üzere olduğunu öğrenen Abdullah’ın da aynı sırada şirkete ellerinde çiçeklerle gelmesi herkesi şoke etti.

Kızılcık Şerbeti dizisinin 9 Aralık Cuma akşamı yayınlanacak olan 7. yeni bölümünde yine çok etkili sahneler izleyeceksiniz.