Ana sayfa Dizi Haberleri Kızım dizisinin oyuncuları Buğra Gülsoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’dan dizi sansürüne farklı yorum!

Kızım dizisinin oyuncuları Buğra Gülsoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’dan dizi sansürüne farklı yorum!

tarafından ker_def

Tv8’de bu hafta ilk bölümüyle ekrana gelecek olan Kızım dizisinin oyuncuları Buğra Gülsoy ve Leyla Lydia Tuğutlu, dizilere uygulanan sansürle ilgili konuştu.

Posta Gazetesi’ne bir röportaj veren iki oyuncu, farklı bakış açılarıyla sansür konusunu değerlendirdiler.

Gülsoy ve Tuğutlu, “Televizyonda sansür çok tartışılan bir konu. En son Didem Soydan “Bir Türk dizisi adı olarak: Öpüşemeyenler” diye bir tweet attı. Sektör bu kadar ileri giderken sansür tartışmalarının geride kalması gerekmez miydi?” sorusuna bakın nasıl bir yanıt veriyor:

Buğra Gülsoy: Türk televizyonlarına dizi yapıyorsanız belli hassasiyetleri gözetmek zorundasınız. Yaptığımız diziler genellikle akşam 8’den sonra başlıyor. O saatler de henüz çocukların uyumadığı saatler. O yüzden çocukların ekran karşısında olduğu saatlerde dikkat edilmesi gayet doğru.

Leyla Lydia Tuğutlu: Yalnız şöyle bir durum var. Sansür nedense sadece belli konularda uygulanıyor. Mesela şiddet konusunda kimse farklı konulardaki gibi hassasiyet göstermiyor. İlle sansür olacaksa daha çok şiddet içerikli sahnelerde olmalı.