Ana sayfa Dizi Haberleri Kızım ve Anne dizilerinin uyarlaması, Japonlara ödül getirdi!

Kızım ve Anne dizilerinin uyarlaması, Japonlara ödül getirdi!

tarafından ker_def

Cansu Dere, Vahide Perçin ve Beren Gökyıldız’ın oynadıkları Japon dizisi Mother’dan uyarlama olan Anne dizisi, yayınlandığı dönemde büyük ilgi çekmişti.

Sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da büyük ilgi gören diziden sonra tv8’de kısa bir süre önce final yapan Kızım dizisi de aynı şekilde ilgi gören bir dizi oldu. Yurt dışına satılan diziler, Japonlara da ödül getirdi.

Kendi dizilerinin Türkiye’de uyarlanması ve sonrasında başka ülkelere de satılmasıyla Japonya’da yayın yapan Nippon TV, Anne ve Kızım dizileri sayesinde ödül aldı.

Konuyu, Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu, köşesinde şöyle yazdı:

Kızım ve Anne dizilerinin uyarlaması, Japonlara ödül getirdi! 7

TÜRKİYE’DE UYARLANDI, ÖDÜLÜ KAPTI!

‘Mother’ ile ‘Women’… Japon Nippon TV’nin dizileri. Bizde Med Yapım tarafından uyarlaması yapıldı; ‘Anne’ ile’Kızım’… Nippon TV, sanırım ummadığı bir dönüş aldı. Japon Yapımcılar Birliği de bunu gördü. Nippon TV yapımcısı Hisahi Tsugi’ye bir ödül verdi.

Japon kültürünü yurt dışında tanıtıma katkısı, bu ödülün verilmesinde büyük rol oynadı. Haberde her iki dizinin Türkiye’de hit olduğu ve uyarlamalarının 34 ülkeye satıldığının altı çizildi. Tsugi de yaptığı konuşmada Türkiye’deki uyarlamalarındaki başarıları için saygı ve minnetlerini gönderdiğini söyledi. Sanırım bu ödül aslında Türkiye’deki uyarlama başarıları sonucu verildi.